Lelkigyakorlatra hívták a Kaposvári Egyházmegye pedagógusait

A Kaposvári Egyházmegye oktatási intézményeiben dolgozó pedagógusoknak tartottak lelkigyakorlatot 2023. augusztus 25-26-án, a bárdudvarnoki Porta Pacis Lelkigyakorlatos Központban. A másfél napos lelkigyakorlat szentmisével vette kezdetét, melyet Dr. Székely János, a Szombathelyi Egyházmegye püspöke mutatott be.

img 002

– Az előttünk álló tanévet készítjük elő jelen pillanatban itt, Bárdudvarnokon, ahol Egyházmegyénk pedagógusai vesznek részt lelkigyakorlaton. Fontosnak tartjuk nemcsak pedagógiai, hanem lelki szempontból is megalapozni a tanévet, hiszen egy nehéz, gondokkal teli tanítási évnek nézünk elébe – fogalmazott Sziliné Kardos Erzsébet EKIF igazgató, majd hozzátette: immáron harmadik alkalommal hívták lelkinapra az Egyházmegye pedagógusait, akiknek a másfél nap során a szakmai tudásuk gyarapítása mellett lehetőségük van találkozni, beszélgetni egymással.

Dr. Székely János megyéspüspök prédikációjában a neveléssel és oktatással kapcsolatos gondolatait osztotta meg, majd a szentmisét követő előadásában arról beszélt, hogy az életkori sajátosságokat figyelembe véve miként lehet megszólítani a tanulókat a tanórákon. A megyéspüspök szavait követően Nagy Péter pedagógus, coach tartott előadást, aki először egy vallás- és kultúrtörténeti áttekintést nyújtott a jelenlévőknek, majd egy saját maga által kidolgozott, a gyakorlatban hatékonyan használható tankönyvcsaládot mutatott be, majd Varga László kaposvári megyéspüspök előadását hallgatták meg a pedagógusok.

img 010

– Sosem látjuk előre pontosan, hogy mi vár ránk az előttünk álló tanév során, most azonban különösen nagy a bizonytalanság. S talán ezért is fontos, hogy a bizonytalan, előre nem látható dolgokat rábízzuk a Jóistenre. Ezt szolgálja ez a másfél napos lelkigyakorlat – hangsúlyozta Bálint Gábor vezető hittanár.

Dr. Székely János megyéspüspök prédikációja meghallgatható:

Fotó és videó: Szerafin Zoltán

 
Read 607 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés