Karitász önkéntesek találkoztak Bárdudvarnokon

A Kaposvári Egyházmegyében működő Karitász csoportok önkénteseit hívták háromnapos találkozóra és képzésre a kaposszentbenedeki Porta Pacis Lelkigyakorlatos Központba.

img 001

A Kaposvári Karitász által szervezett program során színes közösségi játékokkal és szituációs gyakorlatokkal tarkított szakmai előadásokon, lelki programokon, szentségimádáson és szentmisén is részt vehettek a jelenlévők.

Árvai Ferenc atya, az Egri Egyházmegyei Karitász igazgatója értékes információkkal és hasznos tanácsokkal látta el az önkénteseket. Szombaton délután Dr. Jávorszkiné dr. Molnár Magdolna alezredes asszony, a SMRFK Bűnmegelőzési Osztályának vezetője egy prevenciós előadásban hívta fel az önkéntesek figyelmét az internetes csalások, online vásárlások veszélyeire.

Az egész hétvégés alkalom Irgalmasság vasárnapján, szentmisével ért véget, melyet Varga László megyéspüspök mutatott be. A főpásztor prédikációjában hálát adott a Kaposvári Karitász munkatársaiért, megköszönve áldozatos és kitartó szolgálatukat.

img 008

– Köszönök minden jócselekedetet, minden irgalmasságot, amit eddig megéltetek a közvetlen környezetetek felé. Azok felé, akik szenvednek, megtörtek, s akiknek az élete arra indított benneteket, hogy megmutassátok Isten irgalmasságát és szeretetét. Ne hagyjátok abba! Ebben csak növekedni kell egészen a halálunkig. Bele kell halni a szeretetbe és az irgalomba, mellyel nem szabad spórolni. Ahogyan Isten semmivel sem spórolt, hanem a szeretete teljeségét adta, úgy tegyetek ti is hasonlóképp! – buzdította az önkénteseket a főpásztor prédikációjában.

2023. 04. 18.

Fotó: Kaposvári Karitász; Kaposvári Egyházmegye

 
Read 814 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés