Várakozáson felüli részvétel az első nagykanizsai “Szerelmes kalandtúrán”

Hogyan nyithatunk a Világ felé? Mi az a szolgálat, amivel kiléphetünk a templomkapukon, hogy megmutassuk Krisztus szeretetét? Ha icipicit is sikerül ezt megvalósítani, azt Isten áldása kíséri és megsokszorozza a befektetett munka gyümölcsét. Valami ilyesminek lehetünk tanúi az idén először megszervezett nagykanizsai Szerelmes Kalandtúrán is. Az eseménysorozatot a szervezők várakozását messze meghaladó részvétel és összefogás kíséri a helyi sajtó és TV élénk érdeklődésével.A mai rohanó világban különösen oda kell figyelni a párkapcsolatok ápolására. Sajnos ez spontán módon egyre kevésbé működik. Ezért a kapcsolat minőségének fenntartása érdekében (vagy a még jobb kapcsolatért) tudatosságra van szükség. Több odafigyelésre, és egymásra szánt időre.

Erre kívánja felhívni a házaspárok és a szerelmes párok figyelmét a Szerelmes Kalandtúra Nagykanizsán.

Az „egy hónapon át tartó Valentin-nap” alatt a vállalkozó párok 9 változatos kapcsolaterősítő feladatot kapnak. A kalandok közt szerepel mozi, randi a cukrászdában, sörözés, zalakarosi kirándulás, közös gólyalábazás, napi 4 ölelés egy héten keresztül és a program része a házasság hetét záró Szerelmesek Miséje is.

A moziban, cukrászdában, sörözőben, kávézóban a párok „páros kedvezményt” kapnak. A feladatok teljesítését a Kalandtúra Útlevélben igazoltathatják. Az a pár, aki a 9 feladatból hatot teljesít, a március 14-i záráson akár 2 napos wellness-t is nyerhet a Hotel Karos Spa-ban.

A programot a Szent József plébániához és részben a Házas Hétvége mozgalomhoz kötődő három házaspár szervezi a keszthelyi Házas Hétvégés jó gyakorlatot követve. Az eredeti ötlet a Szegedi CsaládKözPont-ból származik.

A korábbi Házasság Hetéhez kapcsolódó programokkal szemben nem előadásokra és elméleti képzésre hívjuk a párokat (ennek kevésbé volt sikere), hanem változatos élménygyűjtésre, és egymásra figyelésre. Örömteli városi egység tapasztalható a szervezők, szponzorok, a polgármester és a társegyházak összefogásával.

Egyetlen egyházi program, a már hagyományosnak mondható Szerelemesek Miséje az alsótemplomban (Szent József plébánia), a Házasság Hetének vasárnapján. Ezzel sikerült  szélesre tárni a templom kapuit. A Kalandtúra arra hívta a párokat, hogy kérjenek áldást a kapcsolatukra, szerelmükre. Az Úr kegyelmének hála, éjféli misére emlékeztető tömeg gyűlt össze a templomban.

A kalandtúra idejére a kanizsai és Kanizsához kötődő házaspárokért imaláncot () is szervezett a Házas Hétvége mozgalom nagykanizsai régiója.

A feladatok többsége rugalmasan időzíthető, ezért a március 14-i zárásig bármikor bekapcsolódhatnak a kanizsai és Kanizsa környéki házaspárok, szerelmes párok. Az érdeklődők további részleteket ide kattintva, a Szerelmes Kalandtúra Nagykanizsa (https://www.facebook.com/szerelmeskanizsa/) facebook oldalon találnak.

Kanizsa TV videó felvétel a kalandtúra indulásáról:
https://www.youtube.com/watch?v=gq2zoWHv3Kc

Kanizsa TV videó felvétel a Szerelmesek Miséjéről:
https://www.youtube.com/watch?v=NCmX-qMlf40
                                              Balogh András
                                             fotó: Bálint Pál