Róma 2015 élménybeszámoló

Zömbik Flórián vagyok a Látrányi plébániáról. Első osztályos korom óta ministrálok Krafcsik Ervin József atya keze alatt. Szerencsésnek tartom magam, hisz részt vehettem az 5 évvel ezelőtti találkozón is, így hatalmas örömmel fogadtam el az idei lehetőséget is.

Az idei élményeim az első úthoz hasonlóan nagyon pozitívak. Büszke, és boldog is vagyok, hogy részt vehettem a zarándoklaton. Én aki odavagyok az olasz kultúráért, történelemért, nyelvért ez egy felejthetetlen ajándék.Az atyák, és a csoportvezetők rendkívül kedvesek, barátságosak voltak mindenkivel. Mindent igyekeztek megtenni annak érdekében, hogy mi, ministránsok tökéletesen érezhessük magunkat a Rómában töltött idő során. Péter atya az út szervezése mellett többek között Jézus passiójának bővebb elbeszélése után megismertette velünk a rózsafüzér rejtelmeit is. Míg Gábor atya az idegenvezetéssel, illetve az épületek történetével nyűgözött le minket. Még a vacsoráknál is sikerült kellemes hangulatot varázsolni, ami első sorban Ernest atyának köszönhető.

A társaság véleményem szerint egységes volt, mindenki bátran megnyílhatott a másik előtt. Sok új ismerősre, illetve ami még fontosabb, barátra tehettünk szert.

Ezekhez társultak a gyönyörű, szívhez szóló szentmisék, amelyek után az ember valóban elgondolkozott eddigi életén, tettein.

Természetesen adottak voltak mindehhez Róma csodálatos bazilikái, templomai.

Ferenc pápát személyesen látni a Szent Péter téren pedig ismét egy külön élmény.

Hálával tartozom ezért a csodás hétért az Úrnak, az atyáknak, a csoportvezetőknek és ministráns társaimnak.

Krafcsik Ervin atyának pedig szeretnék külön köszönetet mondani. Rendkívül hálás vagyok mindenkinek.

Zömbik Flórián 2015.08.10.