Kategória: Ifjúsági élet

Egyházmegyei ifjúsági farsang a Kaposvári Egyházmegyében

2017. február 18-án ismét lélek-kapuk nyíltak, megélhették a találkozás, a közösség erejének örömét Balatonszemesen, ahol 19. alkalommal hozott össze időset, fiatalt, kicsit és nagyot, ifjúsági találkozó keretében. Borza Miklós, balatonszemesi plébános azzal a  gondolattal nyitotta meg a találkozót, hogy amit itt kapunk, azáltal legyünk jobbak és egyre több jót tegyünk másokkal. Vigyük tovább a lelkünkben és adjuk tovább a szeretetet. tovább »

Egyházmegyei Veni Sancte

2015. szeptember 26-án szombaton ismét megrendezésre kerül Szulokban az egyházmegyei Veni Sancte!
Előadók: Vastag Csaba és Geszti Péter.
Elsősorban a felsősöket, középiskolásokat, főiskolásokat, egyetemistákat várják szeretettel.
Információ és jelentkezés: Bognár Tamás atyánál: 30/252-2520; 82/719-588, e-mail: szulokplebania@freemail.hu
Jelentkezési határidő: szeptember 24.
Plakát letölthető itt: Veni_Sancte_2015

Róma 2015 élménybeszámoló

Zömbik Flórián vagyok a Látrányi plébániáról. Első osztályos korom óta ministrálok Krafcsik Ervin József atya keze alatt. Szerencsésnek tartom magam, hisz részt vehettem az 5 évvel ezelőtti találkozón is, így hatalmas örömmel fogadtam el az idei lehetőséget is.

Az idei élményeim az első úthoz hasonlóan nagyon pozitívak. Büszke, és boldog is vagyok, hogy részt vehettem a zarándoklaton. Én aki odavagyok az olasz kultúráért, történelemért, nyelvért ez egy felejthetetlen ajándék. tovább »

A Kaposvári Egyházmegye fiataljainak találkozója Segesden

Július 4-én mintegy 130 fiatal jött össze, a Kaposvári Egyházmegye területéről, Segesden, ifjúsági találkozóra. A találkozó mottója a közismert népénekből vett idézet “vándorlásunk társa lett.”
A kezdő előadást Varga Péter kőröshegyi plébános tartotta. Azt mondta a fiataloknak, hogy Jézus hívta őket ide, erre az ősi búcsújáró helyre, és a fiatalok engedelmeskedtek ennek a hívásnak. A templom három fő részéről beszélt: a szentélyről, a hajóról és az előcsarnokról. tovább »

Ifjúsági találkozó Segesden

Immár hagyományosan, július első szombatján (július 4.) kerül megrendezésre az Egyházmegyei Ifjúsági Találkozó Segesden.
Tanítással, kiscsoportos beszélgetéssel, zarándoklattal a kegyhelyre és más érdekes programmal várják szeretettel a fiatalokat!

Plakát letölthető itt: Segesd_2015

Hittanosok találkozója Csurgón, a Kaposvári Egyházmegyében

Május 16-án Csurgón, a Csokonai Vitéz Mihályról elnevezett Református Gimnáziumban és a mellette lévő Kulturális Központban került  megrendezésre a Kaposvári Egyházmegye hittanversenye. Az isteni Gondviselés alaposan átszerkesztette az előre megtervezett programot, mivel az előtte lévő napokban meghalt a találkozót létrehozó és megrendező plébános Maczkó Gyula. tovább »

Április 25-én, szent Márk napján tartotta a Kaposvári Egyházmegye, Kőröshegyen, a ministráns találkozóját, mintegy 200  résztvevővel. Varga Péter kőröshegyi plébános, az egyházmegye ministráns referense elmondta, hogy évek óta tudatosan  a Jó Pásztor vasárnap közelében szervezik meg ezt a rendezvényt, hiszen minden ilyen találkozó hivatásébresztés és gondozás is egyben. Az idei évben a találkozó szentírási mondata a Jó pásztor történetből volt::” Azért szeret az Atya, mert odaadom az életemet, hogy majd újra visszavegyem. Nem veszi el tőlem senki, magam adom oda, mert van rá hatalmam, hogy odaadjam, és van rá hatalmam, hogy visszavegyem.” Jn. 10,17. tovább »