Adorációs iskola a Kaposvári Püspökségen

 

9 alkalomból álló adorációs iskola indul a Kaposvári Püspökségen.

Jelentkezni személyesen a donneri Szent Kereszt Plébánián, illetve a donner.plebania.hu weboldalon lehet, 2017. október 10-ig.

Jelentkezni IDE kattintva lehet.

 

 

 

 

 

 

Bérmálási szentmise

Szeptember 24-én délután a nagyatádi Szent Kereszt Templomban Varga László kaposvári megyéspüspök bérmálási szentmisét celebrált. A szentmise után került sor a Czindery család emléktábla-szentelésére. tovább »

Új utak az egyházban

Új utak az egyházban címmel rendeztek tudományos konferenciát szeptember 22-én pénteken a Pannon Egyetem nagykanizsai kampuszán. Varga László kaposvári megyéspüspök A szeretet új pünkösdje címmel tartott előadást.

Isteni irgalmasság rózsafüzére

Szeptember 22-én pénteken 15 órakor az Isteni Irgalmasság rózsafüzérének közös imáján vettek részt a jelenlévők, a Hajléktalan Jézus-szobornál. Közös imádságukkal búcsúztatták a szobrot, mely három napon keresztül látható volt Kaposvár főterén.

 
 
 
 
 
 

Versegi Beáta Mária szerzetesnővér, a Nyolc Boldogság  Közösség tagja. “Lehetőségek  – a kiégésen innen és túl” – című könyvében pszichológiai, mentálhigiénés, teológiai és spirituális nézőpontokon át vezeti az olvasót abban a témában, mely sok embert érint. Az est házigazdája Tolnai Mária volt.

 
 
 
 
 

Éjszakai virrasztás a Hajléktalan Jézus-szobornál

Egész éjszaka virrasztottak a hívő közösségek képviselői a szerda délután elhelyezésre került Hajléktalan Jézus-szobornál, a kaposvári Nagyboldogasszony-székesegyház mellett.

 

A jelenlévők csendes elmélkedéssel, imádsággal, Bibliaolvasással, vagy épp közös énekléssel töltötték az éjszakát.

 

 

 

 

Marcaliak zarándoklata Fatimába

Az elmúlt héten 19 fős marcali zarándokcsoport repülőgéppel indult a portugáliai Fatimába, hogy részt vegyen a fatimai jelenések 100. évfordulójára megrendezett szeptemberi nemzetközi zarándoklaton. A zarándokok részt vettek az egyházi ünnepségeken. Különösen jelentős nap volt a 12-én lezajlott többórás esti ünnepség, ahol több mint százezer zarándok és mintegy 800 pap imádkozta különféle nyelveken a rózsafüzért és tartott körmenetet a fatimai Szűzanya tiszteletére. tovább »