„Aki keres, az talál!” – 34. Antióchia Nagyhétvége Nagykanizsán

Nagy volt a készülődés péntek délután és kora este a Nagykanizsai Piarista Iskolában, mivel a helyi Jézus Szíve Antióchia közösség a 34. Nagyhétvégéjét rendezte meg 94 fiatal, köztük 13 újonc részvételével. A péntek estétől vasárnap kora délutánig tartó intenzív lelki töltettel bíró programsorozaton a 14-25 éves korosztály megszólítása volt a cél. Az utóbbi évek hagyományaihoz hasonlóan évente kétszer, ősszel és tavasszal rendeznek ilyen eseményeket Nagykanizsán, ahol a fiatalok – főleg az újoncok, akik először vesznek részt a nagyhétvégén – nyerhetnek bepillantást a közösség életébe és kaphatják meg azt a lelki élményt, aminek hatására hitéletükben előreléphetnek és egy működő keresztény közösség aktív tagjává válhatnak. tovább »

A Király! A királyod? – Legyünk 20 ezren együtt az Úrral november 25-én!


 A 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) készülve egyórás szentségimádásra hívnak Krisztus Király főünnepének előestéjén, november 25-én, szombaton 17 és 18 óra között. A cél, hogy különböző helyszíneken, de egy időben együtt imádkozzunk azért, hogy az önmagát értünk is feláldozó és az Oltáriszentségben velünk lévő Krisztust felismerjük és egyre jobban szeressük. A jelentkezés részletei bővebben a cikkben olvashatók. 
  
 
  tovább »

„Szeresd felebarátodat, mint önmagadat! – Az Egyház arca 2.0

 

Az emberi és isteni szeretet logikája címmel folytatódik Az Egyház arca 2.0 előadássorozat november 29-én szerdán 17 órakor, a Kaposvári Püspökség nagytermében. Az előadó Dr. Heidl György, a Pécsi Tudományegyetem vallástörténésze, illetve Varga László megyéspüspök lesz.


„Szóljon bennünk Isten dicsérete a Lélek által!”– Egyházzenei nap a Kaposvári Egyházmegyében

Immáron 15. alkalommal rendeztek egyházzenei napot a Kaposvári Egyházmegyében. A délelőtt folyamán közös kóruspróbán vett részt a mintegy 150 jelenlévő, majd Varga László megyéspüspök celebrált szentmisét, melyen a zenei szolgálatot a résztvevő énekkarok végezték. tovább »

Öt éves a Kaposvári Egyetem Roma Szakkollégiuma

A Kaposvári Egyetem Roma Szakkollégiumának 5 éves évfordulóját ünnepelték november 17-én pénteken. Az eseményen köszöntőt mondott Dr. Podráczky Judit, a pedagógiai kar dékánja, majd Varga László megyéspüspök szólt a jelenlévőkhöz. tovább »

Szeretetvendégségre invitálták a vállalkozókat

A helyi vállalkozókat látta vendégül a Kaposvári Egyházmegyei Karitász. Varga László megyéspüspök köszöntötte a jelenlévőket, akikkel megosztotta jövőbeni terveit. „A szeretet civilizációját szeretném építeni.” – fejtette ki a megyéspüspök, majd az értékmegőrzésre hívta fel a figyelmet, melynek két lehetséges útját mutatta be. tovább »

Magyarul is megjelent a püspöki szinódus ifjúsági kérdőíve

Fiatalok, hit, hivatástisztázás – ez a három kulcsszó áll a 2018 őszén esedékes püspöki szinódus munkájának középpontjában. A szinódusra való felkészülés már hónapokkal ezelőtt megkezdődött: a hazai előkészületek egyik fontos lépéseként a napokban megnyílt http://szia.katolikus.hu oldalról november eleje óta már magyarul is elérhető a Vatikán által közreadott átfogó ifjúsági felmérés kérdőíve. A 16-29 éves fiatalok válaszait 2018. január 15-ig várják a szervezők. tovább »