Legyetek szentek! – Szent Gellértre emlékeztek Tabon

Szeptember 24-én, Szent Gellért püspök és vértanú emléknapján Varga László megyéspüspök és Sifter Gergely tabi plébános celebrált ünnepi szentmisét a tabi Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Óvoda tanulói és tanárai részére.

– A legnagyobb karrier ezen a világon az, ha valaki szentté válik. Akarjátok-e a legnagyobb karriert befutni, vagy megelégszetek kevesebbel? – tette fel a kérdést a megyéspüspök prédikációjában.

20200924 IMG 7881

Kik a szentek? Talán a legegyszerűbben így fogalmaznám meg: akiket annyira megérintett az Isten szeretete, s annyira betöltötte a szívüket, hogy az a szeretet túlcsordult, s még az ellenségeik felé is eljutott. A szentek olyan emberek, akik mindenkit szeretni akartak, mert a Mester, akit követtek, mindenkit szeretett, még az ellenségeit is.

Ha igent mondotok az életszentségre, akkor az élet teljességére mondotok igent. Akkor is teljes lesz az életetek, ha nem sikerül nagy evilági karriert befutni, ha kudarcok és szenvedések is lesznek az életetekben, vagy ha szegényebb körülmények között kell élnetek. A teljesség a szív bőségén múlik, melyre mindenkinek van lehetősége.

20200924 IMG 7872

Legyetek emberek, legyetek igaz emberek, s legyetek szent emberek! Ezt kérem a Jóistentől számotokra! – fogalmazott a főpásztor.

Az ünnepi szentmisét megelőzően Szent Gellért életével ismerkedtek a gyermekek játékos formában. A szentmise végén Varga László megyéspüspök nyújtotta át a díjakat, melyekkel a diákok munkáját ismerték el, majd a főpásztor megköszönte a tanári kar munkáját.

Fotó: Kling Márk

 
Read 1061 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés