2021. április 10-én, szombaton Kaposvárról a Marcali Gyümölcsoltó Boldogasszony templomba érkezett Martin Hudáček szlovák szobrászművész alkotása, a „Meg nem született gyermek” szobra, mely egy héten át lesz látható a templomban.

A Kaposvári Egyházmegye Ifjúságpasztorációs Irodája online Biblia- és hitismereti vetélkedőt hirdetett a nagyböjt folyamán, a 14-29 éves korosztály számára. A verseny három fordulóból állt, melyek során a fiatalok online formában oldották meg a feladatokat, s próbálták elérni a maximális, 101 pontot.

Wirth János nyugalmazott siófoki plébános lelki üdvéért celebrált szentmisét Varga László megyéspüspök, a homokkomáromi Kisboldogasszony-templomban. A szentmisén jelen volt Balás Béla emeritus megyéspüspök, aki szentbeszédében emlékezett a nyugalmazott plébánosra:

  1. április 4-én, Húsvétvasárnap Varga László megyéspüspök a kaposvári Szent Margit-templomban celebrált ünnepi szentmisét.

Nagyszombat este Varga László megyéspüspök celebrált vigília szentmisét a kaposvári Szent Imre-templomban. A szertartás hagyományosan a tűzszenteléssel vette kezdetét, majd a papság és az asszisztencia bevonulását követően, a húsvéti gyertya fényében hangzott fel az Exultet, a Húsvéti Örömének.

Krisztus kínszenvedésének, kereszthalálának és sírba tételének napján Varga László megyéspüspök vezetett nagypénteki szertartást a kaposvári Szent Kereszt-templomban.

Varga László megyéspüspök vasárnaponként Kaposvár különböző templomaiban mutat be szentmisét, melyek helyszínei és időpontjai alább olvashatóak:

Nagycsütörtök délelőtt Varga László megyéspüspök a kaposvári Jézus Szíve-templomban mutatta be a szentmisét, melynek keretében sor került a keresztelendők és a betegek olajának; illetve a keresztség, bérmálás és egyházi rend kiszolgáltatásakor használatos krizma megszentelésére.

A Kaposvári Egyházmegye vezetői, Varga László megyéspüspök, Somos László és Rumszauer Miklós helynökök, Tomanek Péter irodaigazgató, valamint Világos Krisztián vagyonkezelő az egyházmegyei papság, illetve a katolikus hívek nevében csütörtökön délelőtt a Zselic Katolikus Idősek Otthonában fehér virágokból kötött csokorral köszöntötték Balás Béla nyugalmazott püspököt 80. születésnapja alkalmából.

Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés