A vírushelyzetre való tekintettel kapcsolattartási pontot hoztak létre a Kaposvári Egyházmegye fenntartásában működő Zselic Katolikus Idősek Otthonában.

2020. október 17-én, szombat délelőtt a Székesegyházi Esperesi Kerület papjai és a plébániák küldöttei számára tájékoztatót és megbeszélést tartottak az egyházmegyei zsinat előkészítő folyamatáról a Püspökség nagytermében.

Tyúkanyóként van jelen a kicsik között, immár huszonöt éve. Dolgozhatna a vasúton is forgalmi szolgálattevőként, hiszen adott hozzá a végzettsége, ám a gyermeklelkek jobban vonzzák. Pap Lászlóné, a kaposvári Szent Margit Katolikus Óvoda dajkája tudja: gyermekeké az Isten országa; s csak gyermeki lélekkel léphetünk be oda…

Október 15-én nyílt meg a Kaposváron és környékén mélyszegénységben élő családokat segítő Mélyben és Reményben Alapítvány gondozottjainak életét bemutató fotókiállítás a kaposvári Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtárban.

Október 13-án Varga László kaposvári megyéspüspök mutatott be szentmisét a homokkomáromi Kisboldogasszony-templomban, ahol minden hónap 13-án, a kegyhely engesztelő napján zarándokok százai gyűlnek össze.

Október 14-én Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára tekintette meg a kaposvári Nagyboldogasszony-székesegyház felújítási munkálatait.

A kaposvári Szent Imre plébánia személyesen kísért imahetet hirdet november 8-tól 13-ig a Manréza Lelkigyakorlatos Házzal közösen.

Keresztény közéleti személyiségek felhívást fogalmaztak meg, amelyben a hazai közbeszéd állapota kapcsán a párbeszéd kultúrájának építésére, valamint a hamis hangok és a hiteles források megkülönböztetésére bátorítanak.

Október 3-án este a Budapesti Fesztiválzenekar barokk együttese adott koncertet a kaposfüredi Szent Őrangyalok templomban.

Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés