Április 9-én, nagycsütörtökön 10:00 órakor Varga László megyéspüspök celebrál ünnepi szentmisét, melyben megszenteli a keresztelendők és a betegek olaját, valamint a krizmát.

Ha aggódsz, ha vigasztalásra, testi-lelki gyógyulásra, erőre volna szükséged…

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia döntött arról, hogy gyorssegéllyel segíti a horvátországi Zágrábi Főegyházmegyét az őket ért természeti katasztrófa által okozott károk helyreállításnak támogatásában.

2020. március 25-én, Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén Kiss Iván c. prépost, esperes-plébános magánszentmisét mutatott be a plébániahivatal irodájában.

Kiemelkedően fontos, hogy a gyerekeknek koruknak megfelelően beszéljünk a közösen megtapasztalt rendkívüli helyzetről. Íme, Marie-Noëlle Clément gyerekpszichológus néhány tanácsa.

Március 25-én a délelőtti általános kihallgatás végén a Szentatya megismételte felhívását: arra kér minden keresztény hívőt, hogy csatlakozzon az ő imájához, hogy a keresztények könyörgő fohásza egy lélekből törjön fel mindenható Atyánkhoz.

A világ minden nap tapssal köszöni meg az egészségügyben, szociális otthonokban hősies munkát végző orvosoknak, ápolóknak, mentősöknek, rendészeti dolgozóknak, a honvédségnek, áldozatos, néha emberfeletti erőt kívánó munkáját.

A nyilvános liturgia március 22-től, nagyböjt 4. vasárnapjától szünetel templomainkban. Azoknak a testvéreinknek, akik nem tudnak részt venni szentmisén, a lelki áldozást ajánljuk, melyről bejegyzésünkben bővebben olvashat.

A Covid-19 járványtól súlyosan érintett Iszlám Köztársaság az utóbbi napokban lépéseket tett több nemzetközi szervezetnél annak érdekében, hogy elérje az Egyesült Államok által bevezetett embargó felfüggesztését. E lépések sorába illeszkedik, hogy az iráni külügyminiszter-helyettes az ország szentszéki nagykövete útján levélben fordult Ferenc pápához. Az iratot Mostafa Mohaghegh Damad ajatollah, az iráni tudományos akadémia emeritus tagja írta alá. Az üzenetben a gyermekek és az idősek szenvedéséről esik szó, amelyet az amerikai kormány gazdasági szankciói megsokszoroznak, hiszen azok „közvetlenül érintik a természetes jogaitól megfosztott az iráni nép jólétét és életét”.

Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés