Június 8-án szombaton Varga László megyéspüspök felszentelte a somogysárdi roma településrész számára épült közösségi házat. Az áldás szavai után a romapasztoráció területén több évtizede tevékenykedő Somos László kaposfői plébános, általános helynök mondott köszönetet Varga László megyéspüspöknek, Balás Béla nyugalmazott megyéspüspöknek, illetve Világos Krisztián korábbi somogysárdi plébánosnak a megvalósításért.

A házszentelést közös szentmisével ünnepelték az egybegyűltek. A főpásztor Pünkösd ünnepe kapcsán a Szentlélekről beszélt homíliájában:

„A Szentlélek láthatatlan, s mégis nagyon hatékonyan van jelen közöttünk. Az öröm, a mosoly, a derű nem más, mint a Szentlélek bennünk. Azzal, hogy mosolygunk a Szentlélek, Isten derűje megjelenik mindenkinek az arcán. Az, hogy ez a ház elkészült, szintén a Szentlélek munkája. Valakinek a szívébe ültette a vágyat, hogy szükség van egy helyre, ahol találkozhattok, ünnepelhettek, tanulhattok, játszhattok. Isten Lelke ott van minden jóság, jó gondolat, jó szándék mögött.” – fogalmazott a főpásztor.

A teljes szentbeszéd megtekinthető a videós bejegyzésben:

Fotó: Kling Márk