A Kaposvári Egyházmegye oktatási intézményeinek vezetőivel találkozott Varga László megyéspüspök március 5-én délelőtt. A főpásztor háláját kifejezve ismertette az irányelveket, melyeket az egyházmegye oktatási intézményeitől vár. „Miről kellene, hogy megismerjenek bennünket? »Új parancsot adok nektek: Szeressétek egymást! Amint én szerettelek benneteket, úgy szeressétek ti is egymást.« – mondja Jézus.

Ez a szeretet az a plusz, amit nem lehet fizetésben mérni, nem függ a szakmaiságtól, s amelyet a többi oktatási intézmény nem adhat, de a katolikus intézmények igen!” – fogalmazott a megyéspüspök, majd a szülők evangelizálására és a keresztény, példamutató élet megélésére buzdította a pedagógusokat. Kifejezte az is, hogy a folytonosságra törekszik, melynek lényege, hogy a bölcsődétől az óvodán, az általános iskolákon, a kollégiumon keresztül a gimnáziumig a saját katolikus oktatási intézményeinkbe járjon a gyermek.

A főpásztor szavai után Sziliné Kardos Erzsébet, a Kaposvári Egyházmegye EKIF (Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatósága) igazgatója mutatkozott be, aki ismertetőjében a megújuló EKIF működéséről beszélt.