Varga László megyéspüspök november 13-án ünnepi szentmise keretében felszentelte a Nagyboldogasszony Római Katolikus Iskola kápolnáját. A kápolna védőszentjének II. János Pál pápát választották, akinek ereklyéjét az oltárban helyezték el.

A főpásztor prédikációjában a fiatalokat kérdezte céljaikról.

„Mi szeretnél lenni, ha nagy leszel? Akik erre a kérdésre azt válaszolják, hogy szent, azok a legnagyobb karriert választották. Az életszentség nem szűnik meg a halállal. Akik szentek szeretnének lenni, azok már megcélozták a túlvilágot. Olyan célt választottak, amely itt a Földön is nagyszerű, s még a túlvilágon is működik. Akik szentek akarnak lenni, be akarnak jutni a Mennyországba.

 

Ma, a magyar szentek és boldogok emléknapját ünnepeljük. Vannak köztünk és körülöttünk is szent életű diákok, tanárok, szülők és még papok is. A szentek tele vannak élettel, s életük túlárad a szeretettől. Túlárad bennük a szeretet, az öröm, a jóság.

 

Ma, amikor ezt a kápolnát felszenteltük, azt kérem tőletek, hogy álmodjatok nagyot saját magatokról! Akarjatok nagyszerű életet élni, ne csak éldegélni, ne csak túlélni! Álmodjatok nagyot! Akinek van álma, az meg tudja azt valósítani. Akinek nincs, annak mások valósítják meg az álmait és szolga lesz. Akarjatok nagyszerű életet élni a Szeretetben, Istenben!” – fogalmazott a megyéspüspök.

 

A szentmise végén Bálint Gábor, a Nagyboldogasszony Iskolaközpont vezető hittanára köszönetét fejezte ki mindazok felé, aki munkájukkal segítették a kápolna megújítását – külön kiemelve Bellai Zoltánt, aki a szentély berendezését készítette –, majd bátorította a fiatalokat:

“Itt mindig vár benneteket Valaki. Érezzétek otthon magatokat és találkozzatok Jézussal! A kápolnában lehetőségetek van megpihenni, elcsendesedni, megállni. A kápolna a tiétek, a miénk. Használjuk együtt! Tegyük otthonná, hogy ide valóban mindig jó legyen bejönni.”

Fotó: Kling Márk