Varga László megyéspüspök a vasárnapi ünnepi szentmisében megszentelte a felújított simonfai templomot, illetve a templomkertben található, újonnan elkészült keresztutat, melyet Bakai István simonfai fafaragó készített.
A megyéspüspök prédikációjában a keresztények küldetéséről beszélt.

„Jézus elküldi 72 tanítványát azzal, hogy menjenek és gyógyítsák meg a betegeket, űzzék ki az ördögöket, támasszák fel a halottakat, és hirdessék, hogy elérkezett Isten országa. Az üzenet mind a mai napig érvényben van, a küldetés mind a mai napig ugyan az. Aki meg van keresztelve és ismeri Jézus Krisztust, azt Isten kiválasztotta arra, hogy hirdesse: Isten országa, Isten szeretet uralma elérkezett.  

Sajnos a századok során különvált az egyház életében e kettő. Hirdettük ugyan, hogy elérkezett Isten országa, de nem mutattuk meg igazán az embereknek, hogy itt van Isten szeretet uralma. Feladatunk, hogy odaforduljunk azokhoz, akik rászorulnak, akik szenvednek, akik szükségben vannak. Ők azok, akik éhezik és szomjazzák az igazságot, Isten szeretetét.

A küldetésünk kétezer éve ugyan az: Isten országa elérkezett, Isten szeretet uralma itt van, s ezt meg kell mutatnunk az emberek felé.” – fogalmazott a megyéspüspök.

A szentmise végén Bodrog Gábor, Simonfa polgármestere, illetve Gelencsér Attila, Kaposvár országgyűlési képviselője mondott köszönetet az áldozatos munkáért, amely által megújulhatott a templom, majd Váron István plébános díszoklevelet nyújtott át Bakai István fafaragónak, aki két és fél év alatt készítette el a templomkertben felállított, tizenöt stációból álló keresztutat.

A szentmise után fórumot tartottak a templomban, melynek keretében a híveknek lehetőségük nyílt a megyéspüspökkel való beszélgetésre.