„Jó győztes csapathoz tartozni” – fogalmazta meg Erdő Péter bíboros úr a Forrsápont Ifjúsági Eucharisztikus Nap szentmiséjének zárásaként. És valóban, mi fiatalok is ezt élhettük át ezen a napon.

 

 

A Kaposvári Egyházmegyéből két busznyi fiatal igazán vidám hangulatban érkezett meg szombaton délután kettőkor a MOM Sporthoz, ahol már várták őket a szervezők és az éppen Budapesten tartózkodó egyházmegyés társaik, barátaik. Külön örömöt jelentett, hogy a nagykanizsai piarista iskola közel 50 végzős diákja és tanáraik is részt vettek a programon.

Fergeteges hangulatú délutánon vettünk részt szeptember 15-én Budapesten, a MOM Sportban, ahol a NEK (Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus) Titkársága szervezésében a ForrásPont rendezvényre került sor.

Kiváló alkalom volt ez találkozni ismerősökkel, hiszen több mint 2000 fiatal volt együtt, köztük 148-an a Kaposvári Egyházmegyéből. De más ismerősöket is láthattunk, akik pl. a nyári táborokból ismertünk meg, vagy például Nagymaroson találkoztunk már velük, de több szerzetesrendből, így a Nyolc Boldogság közösségből is voltak ismerősök a ForrásPonton. A program kiváló volt, beszélgettünk életéről és hitéről Vecsei H. Miklóssal, a boldogságkeresésről osztotta meg gondolatait Hodász András atya, tanúságot tett Gersei Csenge betegségéből való kilábalásról, küzdelmeiről, valamint a Jézussal együtt való önismeret és az önbizalom megszerzéséről.

Fábry Kornél atya saját példáján keresztül beszélt nekünk a hitről és Isten gondviselő szeretetéről.
Este szentmisét ünnepeltünk Erdő Péter bíboros úrral, majd szentségimádás volt, amikor is személyesen jött el hozzánk Jézus. Lehetőségünk volt megfogalmazni az imaszándékainkat, valamint húzhattunk személyes üzeneteket bibliai idézetek formájában.
Az egész programon átívelő zenés dicsőítés segítette a lelki ráhangolódásunkat az egyes programpontokra.

Köszönjük a Istennek és persze a szervezőknek a Találkozás lehetőségét. Találkoztunk egymással, Jézussal, és talán önmagunkkal is. Megerősödve térhettünk haza. Megerősödve keresztény elköteleződésünkben, és személyes hivatásunkban, küldetésünkben is.

A résztvevők