Államalapításunk ünnepén, augusztus 20-án délelőtt zászlófelvonással, katonai tiszteletadással és az új kenyerek megáldásával emlékeztek a kaposvári Kossuth téren. 

 

 

A nemzeti lobogó ünnepélyes felvonása után a Déryné Vándorszíntársulat és az Együd Árpád Alapfokú Művészeti Iskola adott műsort, majd Szita Károly polgármester szólt a jelenlévőkhöz.

„Ezer esztendő tapasztalatával tekintünk a világra, hazánkra, nemzetünkre. Mindazon gazdag örökségre, amelyet államalapító királyunk és utódaik hagytak ránk.” – fogalmazott a polgármester, majd hangsúlyozta:

 

„Hazánkat nem a mindenkori hatalmi játszmák és a birodalmi számítás, hanem Isten kegyelme tartotta és tartja meg ezután is. Ezt a kegyelmet azonban csak akkor gyakorolhatjuk, ha odaállunk Szent István mögé, s az Ő erkölcsi útmutatása alapján képessé válunk meglelni és megnövelni magunkban a jóságot, s ezáltal megtartani egymást, családunkat, közösségeinket, városunkat, az országot, s az értékeit hanyagul őrző Európát is.”

Az ünnepi beszéd után Varga László megyéspüspök megszentelte és megáldotta az új kenyeret, majd a város vezetői, rendvédelmi szervei és civil szervezetei elhelyezték az emlékezés koszorúit a Szent István-kútnál.

 

 

 

Fotó: Kling Márk, Tóth Dániel