Idén huszadik alkalommal került megrendezésre a Marcali hittantábor. Két turnusban, mintegy 130 hittanos gyermek vett részt az X házban megtartott napközis táborban. A minden iskolás korcsoportot képviselő gyermekek már nagy izgalommal várták az 1 héten át tartó programot. A nap közös imádsággal és énekléssel kezdődött a nemrégiben új burkolatot kapott plébániatemplomban, majd különféle előadásokat hallgattak a fiatalok.

Az idei esztendőben a “Nők a Bibliában” témát járták körül a gyermekek. Az előadók közt volt Fazekas Krisztián református lelkipásztor is. Délután a nap bibliai témáját dolgozták fel kézműves és irodalmi formában.

Az idén a keddi nap volt a kirándulásé, amikor Balatonkeresztúron és Balatonfenyvesen a résztvevők megismerkedtek a templomok történetével, majd kisvasúttal Imre-majorba is ellátogattak, ahol hamuba sült pogácsát sütöttek.

Csütörtökön a marcali Városi Fürdő vendégei voltak, majd péntek délután tábortűz és sorverseny várta a kicsiket és nagyokat egyaránt, ahova a szülőket is meghívták és együtt versenyeztek velük. A tábort vasárnap a 9 órás szentmisével zárták, ahol a gyerekek a héten énekelt dalokat adták elő, megköszönve az egyházközség, a szülők és a hívek segítségét a program megvalósításában.

A táborvezetők: Bojtorné Király Márta, és Tombor Erzsébet hitoktatók voltak, akiknek pedagógusok, középiskolás és egyetemista fiatalok, mint csoportvezetők is segítettek. Rajtuk kívül a hívek közül többen is segédkeztek a tízórai és az uzsonna elkészítésében.

A Marcali Szociális és Egészségügyi Szolgáltató Központ és Marcali Város Önkormányzata az EFOP 3.9.2-16-2017-00014 kódszámú pályázati forrásból 250.000,- Ft értékben játékokat és eszközöket vásárolt a hittantáboros gyermekek részére.

A tábort támogatta még dr. Sütő László polgármester úr, Gelencsér Róbert világi elnök és sok marcali lakos is. A tábor főszponzora a Római Katolikus Egyházközség volt.

Forrás: Marcali plébánia