Idén 22. alkalommal került megrendezésre a Tábor Hegyi Napok Homokkomáromban. A Nyolc Boldogság Közösség által szervezett táborban mintegy százhetven 16-35 év közötti fiatal vett részt július 17. és 22. között.

Valter Krisztina Margit nővér, a tábor szervezője elmondta: „Az idei tábor témája Ferenc pápa „Gaudete et exsultate” kezdetű apostoli buzdítása köré épül, a tábor programjai – dicsőítés, fórumok, szentmise – is ezt az ívet követik. A nap végén közös imaesten vesznek részt a fiatalok, ekkor a dicsőítés, tanítás, különféle tanúságtételek mellett mindig egyfajta hitlépésre, hitük tettekben való kifejezésére is hívják a táborozókat.”

A szombati szentmisét Varga László megyéspüspök celebrálta, aki prédikációjában kiemelte:

„Őrizzétek a csendet a szívetekben! Meg kell hallani a Szentlélek diszkrét hangját. A szülő, aki szereti kisgyermekét akkor is beszél a picihez, amikor ő még nem tud beszélni, mert szereti, s mert tanítja beszélni gyermekét. Ilyen a mi mennyei Atyánk is. Beszél hozzánk, s nem kell semmiféle rendkívüli, misztikus élmény ahhoz, hogy meghalld, mit mond a mennyei Atya az Ő szeretett fiának, vagy leányának, aki te magad vagy. A mi dolgunk, hogy megteremtsük a csendet, hogy hallhatóvá váljon a szeretet diszkrét hangja. Hallgassátok meg, hogy mit mond Jézus rólatok, nektek, és hogy mit mond a Szentlélek! Mind a hárman nagyon szeretnek benneteket!

Maradjatok meg Isten jelenlétében! Ő annyira szeret titeket, hogy állandóvá tette jelenlétét bennetek. A szíved Isten lakóhelye benned!” – fogalmazott a megyéspüspök.

A szentmise keretében hat fiatal köteleződött el a Bárány Tanítványainak Közösségébe, mely olyan 16-35 éves fiatalok közössége, akikben Isten felébresztette a vágyat, hogy Jézusra, mint Mesterükre tekintve keressék küldetésüket, hivatásukat. Elköteleződésükkel szorosabban kapcsolódnak a Nyolc Boldogság Közösséghez és annak lelkiségéhez is.

A táborozók a szentmise után szervezett fórumon tehettek fel kérdéseket a főpásztornak, aki beszélt hivatásáról, istenélményeiről, püspöki létéről.