A Kaposvári Egyházmegye Ifjúságpasztorációs Munkacsoportjának szervezésében július 2-a és 5-e között Ifjúsági Vezetőképző Táborban vehetett részt az egyházmegye öt nagyobb városának – Kaposvár, Nagykanizsa, Barcs, Siófok, Nagyatád – 13 fiatalja, Kisiván Csaba ifjúsági referens és Antal Zsolt negyedéves papnövendék vezetésével.

A tábor hétfő délelőtt vette kezdetét, a Csaba atya által celebrált szentmisével. Kezdettől fogva csapatként tudtunk együttműködni, a kiosztott feladatok, a kiscsoportos beszélgetések és az interaktív előadások alatt is, melyek által fejlődni tudott a vezetői készségünk. Előadóinktól – Dr. Válóczy Józsi atyától, Mazgon Gábor atyától, Kisiván Csaba atyától és Antal Zsolt kispaptól – rengeteg hasznos dolgot tanulhattunk a tábor négy napja alatt. Az előadások a közösségvezetés témakörét járták körbe, így például elsajátíthattuk az önismeret és a csoportdinamika alapjait, továbbá sokat megtudhattunk a közösségvezetés és a fiatalok világnak pszichológiájáról, majd rávilágítottak az imádság jelentőségére és közösségformáló erejére is.

A tárgyi tudásunk fejlesztése mellett az imaéletünk is jelentős szerepet kapott a napi szentmise, a reggeli és esti közös imádságok által. Ezen kívül számos érdekes programon vehettünk részt, többek között Varga Norbi atya vezetésével meglátogattuk a Szent István bazilikát, ahol karnyújtásnyi közelségből tekinthettük meg a Szent Jobbot, valamint beleshettünk a kulisszák mögé is. Biztosak vagyunk abban, hogy az itt szerzett tapasztalatainkkal otthoni közösségünk életét is fellendíthetjük.

A Résztvevők