Immáron 29. alkalommal tartottak Szent László-napokat Somogyváron. A háromnapos ünnepséget – melynek programjai között szerepelt képzőművészeti kiállítás, kórustalálkozó, főzőverseny, könnyűzenei koncert – szentmisével zárták, melyet Varga László megyéspüspök celebrált.  

A szentmise keretében Gyurákovics László, Somogyvár polgármestere Somogyvár Község Emlékérmet és kitüntetést adott át az arra érdemes somogyvári lakosok számára.

A megyéspüspök prédikációjában Keresztelő Szent János példáján keresztül beszélt a kiválasztottságról.
„Megjelent egy ember, János volt a neve. Azért jött, hogy tanúságot tegyen a világosságról. Nem Ő volt a világosság, csak tanúságot kellett tennie a világosságról.

Hiszem azt, hogy azok az emberek, népek, nemzetek erősek, amelyek tisztában vannak a kiválasztottságukkal és a küldetésükkel. Amelyik ember nem tudja, hogy mire választotta őt ki, az csak éldegél. Aki tisztában van azzal, hogy ő kiválasztott és küldetést kapott egy nála nagyobb hatalomtól, és elfogadja ezt a küldetést, abban erő van.

Mi az, ami alapján Isten kiválasztott bennünket? Nem a nagyságunk, a nagyszerűségünk, a kiválóságunk, az intelligenciánk alapján választ ki minket Isten. A kiválasztottságunk alapja egyedül az Ő szeretete. Azért, mert Ő szeret! A szeretete megingathatatlan! Még mindig kiválasztja az embert és küldetést ad neki. Isten szeretetét nem tudja megingatni sem a személyes, sem a kontinentális bűnünk. Nem lehet megingatni a bizalmát és a szeretetét. Jó, ha tisztában vagyunk ezzel, mert van hová visszatérni, ha kétségek gyötörnek bennünket. Isten az Ő szeretetéből választott ki bennünket. Aki ezzel tisztában van és elfogadja ezt a szeretetet, annak élete biztos talajra kerül. Isten szeretete örök!” – fogalmazott a főpásztor.

A szentmise után került sor a somogyvári Szent László Király Általános Iskola újonnan elkészült kézilabdapályájának átadására, melyet Varga László megyéspüspök szentelt meg.