A Kaposvári Egyetem és a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola együttműködési megállapodásának ünnepélyes aláírására került sor június 21-én délelőtt, a Kaposvári Egyetemen.

 

„Köszönöm a két egyházmegye püspökének, hogy lehetővé tették azt, hogy egy megújult együttműködésben, a Kaposvári Egyetem közös oktatói intézményként vegyen részt a lelkiéleti képzésekben. Nagyon eredményes munkát vizionálok!”– fogalmazott Prof. Dr. Szávai Ferenc, a Kaposvári Egyetem rektora

Dr. Kovács Gusztáv, a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola rektora elmondta: „Olyan együttműködés jöhet létre, amely Magyarországon is különleges, amely hosszútávon biztosíthatja azt, hogy a Kaposvári Egyházmegyének megfelelő munkatársakat képezzünk. Bízom benne, hogy egy hosszú távú együttműködésről van szó, illetve tudom, hogy ebben nagy fejlődési lehetőség van akár főiskolánk, akár a Kaposvári Egyetem részére.”

„Körülbelül kétezer évvel ezelőtt valaki azt mondta a tanítványainak, hogy menjetek el az egész világra és tanítsátok meg a népünket mindannak megtartására, amit mondtam nektek! Ezt a tanítói küldetését az egyház az idők jeleire figyelve teljesítette. Örülök annak, hogy korunkban óvodától az egyetemig taníthatjuk az örömhírt, mindazt, amit az egyház az evangéliumból kibontott. Köszönöm, hogy a Kaposvári Egyetem és a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola összefogásából ez újabb lendületet vehet itt, Kaposváron.” – fogalmazott Varga László megyéspüspök.