A Máriás Papi mozgalom tagjai találkoztak április 23-án hétfőn, a nagyatádi Szent Kereszt templomban. Az alkalmon a papok közös imádságon vettek részt, majd a délután folyamán a hívekkel együtt ünnepélyes rózsafüzér imádságon vettek részt az Oltáriszentség és a Fatimai Szűz Mária szobor jelenlétében. Az imádság után Varga László megyéspüspök szentmisét celebrált, melynek prédikációjában Szűz Mária és Jézus kapcsolatáról beszélt.

„A Szűzanya volt Jézus első tanítványa, ám mielőtt még tanítványa lehetett volna, Jézus volt az, aki Máriától tanult. A Szűzanya tanította meg beszélni, imádkozni. Megtanította mindenre, amire egy gyermeknek szüksége van ahhoz, hogy az élete kibontakozzon. Jézus vállalta az emberi utat, egészen a magzati léttől a csecsemő és kisgyermek koron át a felnőtté válásig. Aztán eljött az idő, mikor már a Szűzanya tanult egyszülött fiától, amikor már ő hallgatta Jézust, és elgondolkozott azon, amiket jézus mondott egy-egy titokról a közte és a mennyei Atya közti nagyon mély kapcsolatról.

Máriára is érvényes, amit az evangéliumban hallottunk: “ismerem enyémimet és enyéim is ismernek engem.” A Szűzanya ismerete mélyebb volt mindegyikőnkénél. Neki létbeni kapcsolata volt gyermekével. Másképp, mélyebben ismerhette meg a Mestert, a Tanítót egyszülött Fiában. Kérjük a Szűzanya közbenjárását, hogy egyre mélyebb ismeretünk legyen az Úr Jézus Krisztusról. Ne csak elméleti tudásunk legyen arról amit mondott, mit és hogyan tett, hanem mélyebb ismeret is. Bízzuk rá magunkat az Ő szeretetére. Ez sokkal többet jelent annál, minthogy ismerjük a tanítását és tudjuk idézni az evangélium szavait, amelyek Jézus ajkáról fakadtak.

Azok ismerik igazán a Mestert, akik rábízzák teljesen az életüket, mert ebből a bizalomból egy sokkal mélyebb ismeret és tapasztalat, a hit tapasztalata származik valamennyiünk számára. Akik ezt megtették előttünk, azok soha nem látott távlatokra nyitották meg életüket, mert rábízták magukat a gondviselő Atya, és az Úr Jézus Kriszus szeretetére.
Adjunk hálát a mai napon Mária példájáért, és az Ő kezét fogva bátran induljunk el, vagy folytassuk utunkat, a Krisztuskövetés útját.”

A szentmise után a Kormorán együttes énekesei, Fehér Nóra, Sipos Dávid, Vadkerti Imre, Szűts István és Zsapka Attila adtak jótékonysági koncertet az orgona felújításának javára.
A program püspöki áldással ért véget.