Varga László megyéspüspök április 20-án, pénteken a csurgói Kolping Nagyváthy János Katolikus Középiskolába látogatott. A megyéspüspököt Vargáné Nagy Viola, az intézmény igazgatója köszöntötte, majd közös szentmisén vett részt a diákság, illetve a tanári kar.

„Van egy hatalmas erő, valaki, aki bennetek is ott lakik. Úgy hívják, hogy Szentlélek. A szeretet Lelke. Nincs olyan közöttetek, akiben ne lenne jelen a Szeretet, hisz valamennyien ugyanannak az Istennek, a mennyei Atyának vagyunk a fiai, leányai, az Ő képmására lettünk teremtve.” – hangsúlyozta prédikációjában a főpásztor.

A szentmisét követően a diákok énekes és prózai elemekből álló műsort adtak elő, majd fórumon vettek részt a jelenlévők, amelynek keretében a fiataloknak lehetőségük volt kérdéseket feltenni a megyéspüspöknek. A témák között szerepelt a hivatás, a cölibátus, illetve a püspöki lét megélése, melynek kapcsán a főpásztor kifejtette:

„A cölibátus nem egy megfosztott, hanem egy betöltött állapot. Akinek a szívét betölti az Istennel való kapcsolat, az megtapasztalja, mekkora ez az ajándék. Kap egy kincset, melyet fölébe helyez minden más kincsnek. Isten országának örömhírét szeretném továbbadni, melynek különböző útjait keresem püspökként is. Felismertem, hogy a megtört szentostyában és a megtört emberben ugyanaz a Krisztus van jelen, ezért különös figyelmet fordítok a szegényekre, a megtört emberekre.”

A fórumot követően a tanári karral beszélgetett a megyéspüspök, majd közös ebéddel ért véget a látogatás.