Varga László megyés püspök volt a Szent Margit Katolikus Óvoda vendége, akinek lelki gyakorlatára szülők és nagyszülők egyaránt nagy számban gyűltek össze.
Laci atya gondolatait idézve:
„Ahogy a szeretet összekapcsol minket – akárhol vagyunk is -, a harag is összeláncol bennünket, és mi nem tanultuk meg ezt kezelni. Csak azt tanultuk meg, hogyan lehet kiborulni, és a másikra ráönteni a haragot. A harag pedig olyan, mint a sósav: azt az edényt marja, amelyikben tárolják.”

A lelkigyakorlat örökérvényű témát járt körbe, szemléletesen bemutatva az ezzel kapcsolatban felmerülő jelenségeket mindenki számára. Az emberi létezésünkhöz hozzátartozik a harag, miközben a bocsánatkérés és a megbocsájtás sajnos nem minden esetben jelenik meg a mindennapjainkban. Laci atya útmutatást adott ahhoz, hogyan kellene változtatnunk mindezen, miért is kellene megtanulni bocsánatot kérni, és megbocsájtani. A lelkigyakorlatot követően lehetőség volt kérdéseket is feltenni püspök atyának, aki a válaszokkal igyekezett mindenkinek segítséget adni az elinduláshoz.

Összegezve elmondható, hogy valóban lélekig hatoló, csodálatos előadás részesei lehettek a jelenlévők, mely után mindenki lélekben feltöltődve, értékes gondolatokkal gazdagodva indulhatott haza.