Fándly Csaba és a kaposvári egyetem színészhallgatói Sarkadi Kiss János rendezésében elevenítették fel Jézus bevonulását Jeruzsálembe. A menet a Kossuth térről indult és a Jézus Szíve templomba tartott, az ünnepi szentmisére.

A hűvös idő ellenére családok, fiatalok és idősebbek közösen kísérték a virágvasárnap alkalmából rendezett ünnepi felvonulást Kaposváron, melyet az idén is a Jézus Szíve Plébánia szervezett. A somogyi megyeszékhely több pontját is érintve, a bibliai történethez hűen elevenítették fel Jézus bevonulását Jeruzsálembe. A Jézust megformáló Fándly Csabához a Kaposvári Egyetem Rippl Rónai Művészeti Karának elsőéves színészhallgatói is csatlakoztak. Az élő zenével, gitárral és énekkel kísért ünnepi felvonulás jelentős érdeklődést vonzott, már a menet kiindulópontjától, a kaposvári Kossuth tértől kezdve sokan csatlakoztak hozzá. Virágvasárnappal megkezdődött a nagyhét, a húsvétot megelőző negyvennapos böjt utolsó hete.

Az út a Kossuth tértől kezdődően a Fő utcán át a Jézus Szíve templomig tartott, ahol a program zárásaként ünnepi szentmisén vehettek részt az érdeklődők. Ezalatt a színész és a színészhallgatók felidézték többek között a gazdag ifjú, s a jerikói vak koldus találkozását Jézussal. Míg valaki már a város főterétől kezdve követte az eseményt, mások menet közben csatlakoztak a virágvasárnap alkalmából tartott ünnepi felvonuláshoz Kaposváron.

 

 

Forrás: Sonline.hu
Fotó: imacaffe.hu
Videó: imacaffe.hu