Február 10-én, szombaton délután a marcali  Egyházközség Közösségi házában, az X-házban farsangi bált rendeztek a marcali hittanos gyermekek részére. A teltházas rendezvényre mintegy 100 hittanos diák jött el, többen a szüleikkel, vagy nagyszüleikkel együtt. Az alsó és felső tagozatos tanulókat Kiss Iván c. prépost, esperes-plébános köszöntötte, aki örömmel említette, hogy már régi hagyománya van az igen népszerű jelmezes bálnak.

Hozzátette, hogy a hittanos bál abban is különbözik más farsangi báloktól, hogy itt imádkozunk, Jézus itt van velünk. Együtt örülünk Jézussal. A gyermekek válaszul elénekelték és eljátszották: Ha szereted Jézus kezdetű keresztény éneket.

Ezután a hitoktatók irányításával és az egyházközség fiataljainak közreműködésével megindult a jelmezverseny, ahol különféle ötletes maskarák vonultak fel, de voltak önálló és csoportos produkciók is. Több gyermek bibliai jelmezt öltött. A szülőkből verbuvált zsűri nehéz helyzetben volt, de végül a leleményes megoldásokat díjazták. Az eredményhirdetés és a nyeremények átadása után még tovább fokozódott a hangulat közös énekléssel, fánkevő-versennyel, valamint olyan ügyességi játékokkal, mint például a székfoglaló, vagy a limbó.  Ezután felcsendült a marcali hittanosok kedvenc dala, melyet hittanos táborban is olyan szívesen énekelnek, mely Pintér Béla: Új szívből című felvétele.

Figyelj, ha új szívre vágysz, azt Istentől kérhetsz!
Tudod, az élet attól gyönyörű, hogy velünk van az Úr.
Ő odavan az emberért, elmondhatatlanul.
Figyelj, ha új szívre vágysz, nyugodtan kérhetsz.
Lüktessen benned új élet!

Végül tombolasorsolással zárult a rendezvény, melyen különféle ajándékokat, köztük édességeket, írószereket, füzeteket, játékokat stb. sorsoltak ki.  Jó volt látni a gyermekek örömét, hogyan tudtak örülni minden megnyert apróságnak is. A sok mozgásban megfáradt diákot finomabbnál-finomabb szendvicsekkel, süteményekkel vendégelték meg, valamint teával és frissítőkkel kínálták meg az egyházközség és a  szülők támogatásával.

A rendezvény szervezői és rendezői a marcali hitoktatók voltak: Bojtorné Király Márta, Tombor Erzsébet és Vass Andrea.

  Szöveg, fotó: Kiss Kálmán