Már csak néhányat kell aludni, és kezdetét veszi a 2018. évi Házasság Hete rendezvénysorozat. Mintha egy ellenőrző lista peregne a fejünkben… Szórólapok és plakátok kihelyezve, kedvezménykártyák átvétele folyamatban, médiában a hírverés megkezdődött, beosztottuk már azt is, hogy ki, melyik helyszínre megy regisztrálni, segíteni vagy csak egyszerűen ott lenni. 

Az idei évben harmadik alkalommal szervezzük a Házasság hete kaposvári programjait, annak érdekében, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy házasságban élni jó. A jó házasság azonban nem csak szerencse dolga, a kapcsolat ápolásárafordított idő és energia megtérül, ha szeretettel fordulunk egymás felé, ha el tudjuk engedni, hogy „kinek van igaza”, ha nem csak a mindennapi munkamegosztásról beszélgetünk, hanem arról is, hogy milyen érzéseink, gondolataink vannak.

Az idei programban – előzetes közvéleménykutatás nélkül is könnyen megállapítható – a legnépszerűbbnek Pál Feri atya előadása mutatkozik. Ezt bizonyítja az is, hogy a jegyek már január végén elkeltek, aki nem volt szemfüles, sajnos már lemaradt a programról.

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is népszerű maradt a Rendhagyó randevú a Trattoriában, – de a jól értesültek – már ezeket a helyeket is elfoglalták. Lehet még jelentkezni Süveges Gergő és felesége előadására és számtalan másik, kreatív, kapcsolatépítő és hasznos programra.A korábbi évekhez hasonlóan más egyházak is kapcsolódnak a Házasság hete rendezvényeihez, így van még szabad hely az evangélikusok által szervezett „Püspökfalat” vacsorára, a Baptista Egyház által szervezett páros vetélkedőre. A tavalyi évben nagy sikere volt a metodista Imaházban kialakított Couple Cafénak, ez idén interaktív kávézóval egészül ki.

De ne feledkezzünk meg a gyerekekről sem! A rajzpályázat eredményhirdetése után a Ziráno Bábszínház várja a gyermekeket, a szülőket pedig ez idő alatt fórumbeszélgetésre invitáljuk.

Az idei évben először a kedvezmény kártyákkal igénybe vehető kedvezmények egész héten érvényesek, tehát induljatok bátran korcsolyázni, színházba, moziba vagy egy ellazító, kikapcsoló fürdőzésre.

A szervező csapathoz tartozva kettős dilemma előtt áll az ember: kíváncsian figyeli, hogyan alakul az adott program, mennyien jönnek el, milyenek lesznek a visszajelzések, jó ötlet volt-e ilyen jellegű rendezvényt szervezni vagy beül egy programra és csak „simán” részt vesz, él a lehetőséggel, hogy így is egy kicsivel több időt töltsön a házastársával. Ha egy esemény felett már nem kell bábáskodni, akkor mi is szívesen helyezkedünk az utóbbi csoportba. Jó érzéssel tölt el bennünket, ha azt halljuk, „már vártuk, hogy az idén is legyen Házasság hete…”

Nagy-nagy szeretettel várunk tehát  Benneteket is 2018. február 11-én, 15:00-ra a Kossuth-térre, a Házasság hete nyitó rendezvényére: Táncházra a Somogy Zenekarral.A gyerekeknek lufi hajtogatás és papírrepülő készítés lesz. Vendégeink vagytok egy pogácsára és egy forró teára a Trattoria étterem jóvoltából. A táncház rossz idő esetén sem marad el, csak fedett helyen tartjuk.

Gyertek el Ti is!

Szöveg: Balázs Bea