Varga László megyéspüspök február 2-án megszentelte a Kaposvári Hivatásos Tűzoltóparancsnokság épületét.

A főpásztort Wéber Antal tűzoltó dandártábornok, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója köszöntötte, aki hangsúlyozta: „Ezzel a házszenteléssel megerősítjük, hogy Jézus a mi lakásunkban is jelen van, vigyáz ránk.”

„Urunk és Istenünk, hálát adunk Neked, hogy vannak embertársaink, akik akár életük kockáztatásával is készek segíteni bajbajutott embertársainkon. Ezek közé tartoznak a tűzoltók és a katasztrófavédelem munkatársai. Kérünk, áldd meg ezt az épületet, lakjanak itt a békesség és az egység angyalai. Áldd meg Istenünk a katasztrófavédelem minden dolgozóját, akik önfeláldozó szolgálatukkal védenek bennünket és értékeinket. Áldd meg családtagjaikat és szeretteiket. Szent Kristóf közbenjárására óvjon meg benneteket minden bajtól a mi Urunk Istenünk, akkor is, amikor katasztrófa esetén végzitek munkátokat, vagy mikor kiképzésen, készenléti állapotban vagytok. Áldjon meg benneteket és munkahelyeteket a mindenható Isten, az Atya, a Fiú és a Szentélek.” – hangzottak az áldás szavai.

A házszentelés a 20+C+M+B+18 szemöldökfára való felírásával végződött, melynek jelentése Christus Mansionem Benedicat, azaz Krisztus áldja meg e házat.