December 30-án, szombaton az Irgalmasság Háza szolgálat önkéntesei lelkinapon vettek részt a Kaposvári Püspökségen. A közös dicsőítés után Varga László megyéspüspök az irgalomról beszélt:

„Úgy éljük a hétköznapjainkat, mintha Isten valahol nagyon távol lenne tőlünk. Csak egy pillanatra állj le, indulj el befelé, találkozz azzal, aki jelen van benned, aki a jelenlétével a Szentlélek által a vigaszságod, békéd és örömöd. Ebben senki és semmi nem akadályozhat meg. Ha hamis úton jársz, akkor vissza kell térni az atyai házba, azon körülmények között, amiben vagy, ott, ahol vagy. Még a feszült helyzetek, veszekedések közt is mondhatod azt, hogy szeretném átgondolni, átimádkozni válaszomat. Egészen más lesz a feleleted, mert találkozol valakivel, akitől nem kell félned, aki maga az irgalom és aki szembesíteni akar, nem a bűneiddel, hanem a saját irgalmával, saját szeretetének fényével. Amikor ez megtörténik és befogadod Őt, akkor elkezdesz látni. Máshonnét kezded látni a helyzetet, s megengeded, hogy Isten jelenlétében az Ő békéje, öröme eltöltse a szívedet. Már nem a saját igazságodat hajszolod, hanem átlátod az Igazságot, aki maga Jézus.

   

Adj időt a mai napon Istennek. Engedd meg, hogy a szív csendjében beszélgessen rólad és veled. Arról, ahogyan Ő lát téged, arról, amit Ő tart fontosnak a te életedben, helyzetedben, kapcsolataid közepette. Kérdezd meg a mennyei Atyát, mint szeretett gyermeke: hogy látsz? Mit gondolsz rólam? Majd elmondhatod neki, hogy te hogyan látod Őt, s hogy mit jelent az, hogy van Atyád, akinek a karjában biztonságban vagy. Isten jelenlétében az Atya magához ölel. Kérdezd meg Jézust, a barátodat, aki barátjának nevez téged: hogy látsz? Hogy látod a kapcsolatunkat? Hallgasd meg Őt. Ha nem mond semmit, akkor ne méltatlankodj és ne sértődj meg, hogy még szóra sem méltat. Isten kivár. Kivárja, hogy meghalld. Lehet, hogy még nem vagy kész arra, amit mondani szeretne. Kérd a Szentlelket, a Szeretet Lelkét, az Irgalom Lelkét. Adj időt Istennek.”

A főpásztor gondolatai után szentségimádáson vettek részt a jelenlévők. A megyéspüspök a nap hátralévő részében az irgalmasság testi és lelki cselekedeteiről beszélt, majd az Isteni Irgalmasság rózsafüzérének imádsága után szentmisével folytatódott a program.

A 2018-as évben a következő időpontokban várjuk az önkénteseket közös találkozásra:
– január 12. és 26-a péntek délután 16:30-tól; január 27-én lelkinap.
– február 9. és 23-a péntek délután 16:30-tól; február 24-én lelkinap.

A lelkinap tanításainak hanganyagai hamarosan elérhetők itt.