December 20-án délelőtt közös ünnepélyre hívták a kaposvári nyugdíjasokat a városi sportcsarnokba. Az eseményen, melyen részt vettek a történelmi egyházak képviselői, jelen volt Varga László megyéspüspök, aki köszöntőjében kifejtette:

„Miért a Szeretet ünnepe a karácsony? Azt olvassuk a Bibliában, hogy Isten a Szeretet. Jézus Krisztusban ez a Szeretet testesült meg, jött el közénk. Számomra ettől lesz minden karácsony a Szeretet ünnepe. Nincs olyan szegény, magányos, sebzett ember, aki ne tudna szeretni. Ez közös kincsünk. Sajnos nagyon sokan nélkülözik a szeretetet, éhezik és szomjazzák azt. Nekik is ünneppé kell tennünk a karácsonyt, ezért kérném minden jelenlévőtől, – mert mindenki tud jót tenni, köszönetet mondani, vagy szeretni, – hogy lépjetek közelebb azokhoz, akik körülöttetek éhezik a szeretetet. Mindenki körül van olyan ember, aki szenved a szeretet hiányától. Tegyétek széppé ezt az ünnepet azzal, hogy közelebb léptek ezekhez az emberekhez, vagy közelebb engeditek őket magatokhoz. A bűn következtében mindegyikünk szeretete sebzett, ezért gyógyulásra szorulunk. Gyógyítsátok a szeretet sebeit! Akkor lesz teljes az életünk, ha egész életünkön át növekszünk a szeretetben. Adja Isten, hogy ez a karácsony közelebb vigyen bennünket ehhez a titokhoz.”

A megyéspüspök szavai után a Füred Rockszínkör adott műsort, majd Szita Károly, Kaposvár polgármestere a szeretet, az odafigyelés és összefogás erejét hangsúlyozva kívánt áldott karácsonyi ünnepeket az időseknek.