A Kaposvári Egyházmegye kispapjai hagyományosan augusztus utolsó hétvégéjét püspökükkel töltik együtt Balatonbogláron. Ez idén sem volt másképp, hiszen az egyházmegye 6 kispapja és 2 diakónusa Varga László megyéspüspökkel egy vidám és tartalommal teli hétvégét tudhat maga mögött.
Péntek délután érkeztünk meg a nyaralóba, ahol egy közös vacsora után nyári élményeinket osztottuk meg egymással különös tekintettel a nyári táborokra, amelyekben bőségesen volt része mindegyikünknek. Az élménybeszámoló kötetlen beszélgetésbe csapott át, melyet egy idő után a Balaton partján folytattunk. Péntek este és szombaton velünk volt Sándor László atya is, aki jelenleg az egyházmegye hivatás referense.
Szombat délelőtt megérkeztek a fiatal atyák, akik szintén hagyományosan lelátogatnak közénk egy fél napra, így a létszám hirtelen csaknem 20 főre ugrott. A program két részből állt. Először kispaptársaimmal együtt bemutattuk a francia Imatábor (mely idén ünnepelte magyarországi 20. jubileumát) néhány módszerét az atyáknak, melyek jól használhatók táborokban, hittanórán, de felnőtt csoportokban is egyaránt. Majd következtek a kiscsoportok, ahol egy-egy evangéliumi szakaszt dolgoztunk fel a kiválasztott módszerekkel, majd közösen megosztottuk egymással meglátásainkat, gondolatainkat. A délelőtt második felében két tanúságtételt hallhattunk Papp Szabolcs atyától és Németh Endre diakónustól, ami azt mondhatom nagyon építőleg hatott a hivatásunkra. Ezt követte egy közös szentmise majd ebéd. A délután folyamán, akik vitorlázni vágytak Fábry Kornél atyával ezt megtehették, vagy mások a közeli strandot látogatták meg felfrissülésre vágyva a nagy melegben.
Vasárnap kötetlenebb volt a program, márcsak mi kispapok és diakónusok maradtunk. Részt vettünk a helyi szentmisén, majd közösen ötleteltünk, hogyan lehetne fellendíteni az ifjúsági életet az egyházmegyében és mit tehetnénk a hivatások érdekében. A hétvége programja a vasárnapi ebéddel zárult.