Humanitárius folyosó

A katolikus Comunità di Sant’ Egidio (Szent Egyed Közösség), valamint az olasz protestáns Federazione delle Chiese Evangeliche in Italia (FCEI) együtt dolgozta ki, majd terjesztette elő Brüsszelben azt az indítványt, amely 50.000 Líbiában, s más észak-afrikai országban tartózkodó személy ellenőrzött fogadására vonatkozik.

www.cath.ch  2019.12.10.  Carole Pirker

WhatsApp Image 2019 12 10 at 11.08.14

2019. december 10-én az Európai Parlament épületében került sor arra a találkozóra, melynek kezdeményezője a Mediterranean Hope program révén a menekültek és vándorlók segítése tapasztalatával rendelkező FCEI, továbbá a Szent Egyed Közösség volt. Az Európai Parlament alelnöke, Fabio Massimo Castaldo meghívására érkeztek a belga fővárosba. A bemutatott projekt kidolgozói azt kérték az olasz kormánytól, hogy legyen a vezetője annak az EU-tagállamokból álló csoportnak, amely a kezdeményezésben érdekelt országokat fogja össze. Az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságával (UNHCR) szintén hatékony együttműködést képzelnek el, hiszen, első lépésben, ez tenné lehetővé a programban résztvevő egyének (be)azonosítását [a személyes adatok, igazolványok hitelességének ellenőrzését]. Egy második lépcsőben, az érkezők befogadása és integrációja kapcsán, a civil társadalommal és az egyházakkal szeretnének összefogni.

Fordította: Hantos-Varga Márta

Egyéb forrás: https://www.nev.it/nev/2019/12/10/corridoi-umanitari-europei-limpegno-del-governo-e-delle-istituzioni-comunitarie/

 

 
Read 932 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés