Lelkipásztori munkatárs meggyilkolása Guatemalában

Diana Isabel Hernández Juárez 35 éves tanítónőt, aki egyben Suchitepáquez megye Guadalupei Miasszonyunk plébániája teremtésvédelmi bizottságának koordinátora volt, meggyilkolták. A hír a Fides katolikus hírportálhoz a közösségi média csatornáin keresztül jutott el. Ezzel szinte egyidejűleg érkezett meg a „Mujeres Madre Tierra” szervezet hivatalos közleménye is. A rendelkezésre álló információk szerint 2019. szeptember 7-én a tanítónő részt vett a Biblia Napja alkalmából a Monte Gloria közösségben szervezett összejövetelen, amikor két személy lőfegyverrel tűzet nyitott rá, majd elmenekült. A Tiquisate városában kapott egészségügyi ellátás eredménytelennek bizonyult. Az áldozat belehalt súlyos sérüléseibe.

 

Agence Fides; www.cath.ch; La Croix 2019.09.10.

Diana Isabel Hernández Juárez közismert személy volt e térségben. Különféle projekteket irányított, úgymint „családi veteményes” és „közösségi kertészet” szervezése, s ezen kívül több mint 32 település újraerdősítése érdekében tevékenykedett. Suchitepáquez régió katolikus közössége és a „Mujeres Madre Tierra” azt kéri a hatóságoktól, hogy derítsenek fényt e cselekmény hátterére, s a lehető leggyorsabban találják meg e véres tett elkövetőit.

Fordította: Hantos-Varga Márta

Egyéb források: https://www.religiondigital.org/america/Asesinan-Guatemala-agente-pastoral-comprometida-defensa-creacion_0_2157384269.html

 
Read 848 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés