Szerelmesek miséje Nagykanizsán

Aki szerelmes, az énekel – biztatott bennünket Csorba Tamás atya a szerelmesek miséjén a Szent József templomban. Nem is hagyott minket csendben maradni. Felemelő, vidám, elérzékenyülős, ünnepi hangulatban telt a Házasság hetét záró vasárnap esti szentmise. Plébános atya kihangsúlyozta, hogy szeretni csak szívből lehet, nem pedig parancsra.

Kilencedik éve rendszeresen megtartjuk a Szerelmesek miséjét a helyi Házas Hétvége közösség együttműködésével, a mindenkori plébános atya támogatásával. Lelkesít minket, hogy évről-évre örömmel jönnek az áldásért a házaspárok és a házasság előtt álló szerelmespárok. Hálásak vagyunk atyáinknak is, akik szintén kedvüket lelik ezekben az alkalmakban - ahogy azt Tamás atya is kihangsúlyozta a szentmisét követő kötetlen beszélgetésben.

20200216 IMG 20200216 191229

Kígyózott a sor az áldásért. Több mint 60 párt áldottak meg egyenként az atyák, majd a Family magazin Házasság különszámát és egy erre az alakalomra készített kerámia szívet kaptak a párok emlékül. Hálásan köszönjük a plébániának és a püspökségnek a támogatást az ajándékok megvásárlásához. Örömmel tölt el minket, hogy a szerelmesek miséje az idei Házasság hete programsorozatunk legnépszerűbb programjának bizonyult.

A Házasság Hete rendezvénysorozattal és benne a szerelmesek miséjével is arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy a házastársi kapcsolatainkon folyamatosan dolgozni kell, hogy megőrizzük a szeretetet, a kezdeti románcot, és több évtizedes házasság után is ez az elköteleződés a boldogság forrása maradjon a házastársak számára.

Szöveg: Bende Piroska
Fotó: Göndicsné Ági, Bende Piroska

 
Read 1247 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés