„Legyél tétovázás nélküli Krisztus-követő!" – diakónusszentelés Kaposváron

December 27-én, Szent János apostol és evangélista ünnepén Varga László megyéspüspök diakónussá szentelte Fejes János papnövendéket, a kaposvári Nagyboldogasszony-székesegyházban.

A főpásztor prédikációjában János apostolról beszélt:

„János apostol életéből három dolgot szeretnék ajándékként megfogalmazni.

Az első az a nagyon mély, bensőséges kapcsolat, ami közte és Jézus között volt. Ő volt a legszeretettebb tanítvány, s azt kívánom neked, hogy egyre szorosabb, egyre mélyebb, egyre bensőségesebb kapcsolatod legyen a mi Urunk, Jézus Krisztussal!

A másik, ami nagyon fontos, hogy János és testvére tétovázás nélkül válaszolt Jézus szavára, amikor Ő meghívta őket. Azonnal otthagytak mindent, s követték Jézust. Legyél tétovázás nélküli Krisztus-követő! Amit megértesz az evangéliumból, amit megértesz Jézus szavaiból, azt tétovázás nélkül váltsd tettekre, s akkor életed lesz! Akkor evangélium, örömhír lesz a szerpapi életed!

20191227 IMG 1342

A harmadik pedig a hit. János apostol evangéliumában nagyon sokszor szerepel a hit. Legyen Krisztusra vágyakozó hited! Hagyatkozz rá hittel és bizalommal erre a kapcsolatra, az Úr Jézus Krisztussal való személyes kapcsolatra!" – fogalmazott a főpásztor.

A homíliát követően a papnövendék ígéretet tett az imára, a zsolozsma végzésére, a szolgálatra, majd az Egyház hagyománya szerint arcra borulva készült fel a szentelés pillanatára, miközben feje felett a Mindenszentek litániáját énekelték. A megyéspüspök kézrátétele és felszentelő imáját követően öltötte magára a stólát és a dalmatikát, mely a szerpapok viselete.

Fotó: Kling Márk

 

 
Read 1970 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés