Adventi lelki nap a Sík Sándor Római Katolikus Általános Iskolában

Az adventi időszak lehetőséget nyújt arra, hogy elmélyedjünk hitünkben, ráhangolódjunk a karácsony csodájára. A zalaszabari iskola tanulóinak lelki nap keretében nyílt erre lehetősége. Kelemen István atya, az iskola püspöki biztosa meghívta diákjainkhoz a siófoki ferences nővéreket. A gyerekek nagyon örültek jelenlétüknek.

A reggeli imádság a nővérek vezetésével zajlott. Közös gitáros énekléssel indították a lelki nap programját. Az életükhöz kapcsolódó kérdéseikkel a rend mindennapjairól kaphattak képet a tanulók. Rita, Margit és Lucia nővér vezetésével kézműves foglalkozásokon ajándékdobozkát készítettek a gyerekek. Ebbe rejtették el jócselekedeteiket, hálaimáikat. A lelki napi szentmisén ezek az ajándékok fontos szerepet kaptak. Az oltár köré helyezett dobozkák jelentették a gyermeki felajánlásokat.

1

A szentmisén is aktív résztvevők voltak a nővérek, az elhangzó énekeket gitárjátékuk kísérte. Tanulóink elvégezhették szentgyónásukat is. István atya mellett Bóka Tibor és Kiss Zsolt atyák gyóntatták a tanulókat. A Szent Család járást is ezen a napon indítottuk útjára. Minden osztály egy napig vigyáz a Szent Családra, majd ünnepélyes keretek között adják át a következő évfolyamnak. A nap zárásaként a diákok a karácsonyi eseményeket felelevenítő filmeket nézhettek.

 

 
Read 1210 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés