OIKOS – evangelizáció a hétköznapokban

December 10-én kedden mintegy 28 résztvevő kapott küldetést a Joppé Evangelizációs Központ OIKOS kurzusának záró alkalmán. A kurzus befejeztével Tomanek Ferenc plébános, a kurzus házigazdájának áldásával kezdték meg az evangelizációt a résztvevők, – ám ez az alkalom nem a kurzus végét, hanem sokkal inkább egy új élet kezdetét jelenti – hangzott el a záróalkalmon.

Az együtt töltött 8 alkalom alatt a résztvevők tanultak az imádságról, az OIKOS-ról – ami nem más, mint a környezetünkben élő emberek –, a szolgálat fontosságáról és életformájáról, a tanúságtételről, a kétségek eloszlatásáról, egy vízió meglátásáról és az időről, valamint a tanítványságról.

A résztvevőknek lehetőségük adódott tanúságot tenni az életükben jelen lévő Krisztusról, miközben eloszlathatták magukban az alkalmatlanságukról szóló sztereotípiákat. A kurzus alatt a résztvevőknek lehetőségük nyílt különböző elhatározásokat hozni, s minden napra magukkal vihettek egy-egy gondolatot az Igéből, miközben életszerű példákkal ismerkedhettek.  

Bízunk benne, hogy a tanultakat életre váltva, megváltoztatják a környezetükben élők előtt a kereszténységről alkotott képet, és ezáltal mind többeket vonzanak Krisztushoz és az Egyházhoz.

201910 84

 

 
Read 868 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés