A gyülekezet előtt kell járnia – beiktatták Petró László református lelkészt

Beiktatta hivatalába a kaposvári gyülekezet új lelkipásztorát, Petró Lászlót szombaton a Somogyi Református Egyházmegye esperese, Nagy Csaba. A fiatal tiszteletes családjával együtt Debrecen mellől, Vámospércsről érkezett a somogyi megyeszékhelyre. Az ünnepségen a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke, Steinbach József prédikációjában úgy fogalmazott: az új lelkésznek olyan pásztornak kell lennie, aki a gyülekezet előtt jár és olyan hűséges szolgának, aki megbecsüli elődje, Bellai Zoltán örökségét.

Petró Lászlóra református, katolikus és evangélikus szolgatársai kérték Isten áldását egy-egy bibliai idézettel. Ezután a beiktatott lelkipásztor prédikációjával folytatódott az ünnepi alkalom. Petró László, a János evangéliumának harmadik fejezetében található „Neki növekednie kell, nekem pedig kisebbé lennem" igeszakaszra építette fel beszédét. A szolgálat után nyilvános egyházközségi gyűlést tartottak, ahol a társegyházak, a város és a megye vezetői is köszöntötték az új lelkipásztort.

„Mivel mi a feltámadás örömhírét hirdetjük, ezért szabad nevetni! – fogalmazott Varga László megyéspüspök köszöntőjében. – Hiszem, hogy Isten jókedvű, mert Ő a Szeretet, s a Szeretet tele van derűvel és örömmel. Ez azt jelenti nekem, hogy ha a saját képére, hasonlóságára teremtett bennünket, akkor a mi normális állapotunk az öröm. Engedd, hogy túláradjon benned a teremtés és a feltámadás öröme!"

Szöveg: Marosi Gábor

Fotó: Kling Márk

 

 
Read 2371 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés