Akolitusokat avattak a Kaposvári Egyházmegyében

November 23-án szombaton Varga László megyéspüspök ünnepi szentmise keretében – egyéves felkészülési idő után –  akolitussá avatott 11 jelöltet. Az akolitusjelöltek több településről érkeztek, a jövőben saját plébániáikon kapcsolódnak be a közösség építésébe, pap távollétében igeliturgiát végeznek, illetve segítséget nyújtanak az áldoztatásban is.  

20191123 IMG 0191

„A keresztényeknek küldetésük van! – hívta fel a figyelmet Varga László megyéspüspök prédikációjában. – Álljatok ki Krisztus mellett! Vállaljátok fel a közösséget a szenvedő Krisztussal, a szenvedőkben jelenlévő Krisztussal! Álljatok ki a tömegből, amely lenézi a szenvedőket, a nélkülözőket, az utcán lévőket és gúnyolja, káromolja őket! Legyen bátorságotok kiállni a sorból és felvállalni azt, hogy ti Krisztushoz tartoztok! Ahhoz a Krisztushoz, aki közösséget vállalt szenvedésében minden szenvedővel.

Minden megkötöttel, éhezővel és szomjazóval, börtönben lévővel és beteggel, minden idegennel. Legyetek bátor keresztények! Legyetek bátrak felvállalni azt, hogy ti Krisztushoz, mégpedig a szenvedő Krisztushoz tartoztok! Akkor az oltár körüli szolgálatotok teljes lesz, mert felvállaljátok a másikban jelen lévő Krisztust is. Hálás vagyok Istennek azért, hogy elfogadtátok a hívást, felvállaltátok a felkészülést, s azért imádkozom, hogy legyetek bátor akolitusok, olyanok, akik nem mennek el részvét nélkül egyetlen szenvedő ember mellett sem. Legyetek bátrak, és lássátok meg Krisztust a nélkülözőkben, a szegényekben, s ha kell, menjetek szembe az árral!"

Fotó: Kling Márk  

 

 
Read 5792 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés