„Ő a láthatatlan Isten képmása” – 53 országból csatlakoztak a világméretű szentségimádási lánchoz

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) Általános Titkársága Krisztus Király ünnepéhez kapcsolódva november 23-ra, szombatra idén is világméretű szentségimádást hirdetett, hogy együtt dicsőítsük az Oltáriszentségben jelen lévő Jézust. Ez volt az ötödik szentségimádási lánc, a résztvevő országok és helyszínek száma is most a legtöbb, 53 országból közel 1100 helyszínen több tízezer imádkozó csatlakozott. Földrészeket átívelően fogtak össze, többek között Grönland, Izland, Kanada, Togo, Chile, Ausztrália, az USA és számos afrikai és európai ország csatlakozott a szentségimádási lánchoz.

"Fölbecsülhetetlen kincs az Eucharisztia: nemcsak ünneplése kapcsol a kegyelem forrásához, hanem az is, amikor szentmisén kívül időzünk Nála." - idézhetjük fel Szent II. János Pál pápa szavait. Az Oltáriszentség előtt eltöltött és odaajándékozott idő – azon túl, hogy a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való felkészülés újabb állomását adja – olyan kegyelmeket hordoz, amelyek túlmutatnak szándékainkon, emberi törekvéseinken.

Chiléből különösen sokan csatlakoztak, pedig ott nehéz időszakon megy keresztül az Egyház. Az imádkozóktól levél is érkezett a magyarországi szervezőknek, melyben hálát adnak azért, hogy ezekben az órákban különösen is egynek érezhették magukat Krisztusban a világszerte szentségimádókkal. Tajvan szigetéről ismét sok száz résztvevő csatlakozott 30 templomból. A Fülöp-szigetekről, Kanadából és Németországból pedig közösségek jelezték, a jövő évi Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson is minél többen szeretnének részt venni. Egy magyarországi résztvevő így írt élményeiről: "Nálunk olyan szép szentségimádást készítettek elő a fiatalok, hogy még a legmorcosabb atya is azt mondta, ilyet csinálhatnánk máskor is!"

 2019

Erdő Péter bíboros így nyilatkozott a szentségimádási lánccal kapcsolatban: „Amikor Jézus Krisztus feltámadása után búcsúzott tanítványaitól, elküldte őket az egész világra, hogy hirdessék az örömhírt. Megígérte, hogy velük lesz minden nap, a világ végezetéig. Velünk van tanításában, kegyelmében, szentségeiben, de különösen velünk van az Eucharisztia ünneplésében és az Oltáriszentségben, melyet szentmisén kívül is imádattal veszünk körül.”

A szentségimádási lánc folytatódik. A szervezők a 2020-as 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusig az alábbi időpontban hívják imádkozni úrnapja ünnepéhez kapcsolódva a hívőket:

– 2020. június 13., szombat

Forrás: NEK titkárság

 

 
Read 752 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés