Ünnepi szentmise a Zselic Katolikus Idősek Otthonában

November 19-én, Árpád-házi Szent Erzsébet napján Varga László megyéspüspök és Balás Béla emeritus megyéspüspök közösen celebrált ünnepi szentmisét a Zselic Katolikus Idősek Otthona kápolnájában.

„Csupa lehetetlen dolgot kér tőlünk Jézus az imént hallott evangéliumban.(Lk 6,27–38) Miért szeressem az ellenségem? Miért mondjak le az ítélkezésről? Miért adjak túlcsorduló mértékkel? – fogalmazott a főpásztor prédikációjában.

Egyetlen válaszunk van: mert így szeret az Isten. Minden bűnünkkel ellenségévé váltunk, Ő pedig bűnösségünk ellenére szeret bennünket, s nem gondolta meg magát. Nem vonta vissza a szeretetét sem a személyes bűneink, sem a kontinentális, szörnyű bűneink láttán. Isten nem gondolta meg magát a világháborúk, a népírtások láttán sem. Szereti az emberiségét, ezért kérheti tőlünk: szeressétek ellenségeiteket!

20191119 IMG 1405

Isten nem azért küldte Fiát a világba, hogy elítélje a világot, hanem azért, hogy megmentse és üdvözítse! Nem ítélni jött Jézus, ezért kérheti tőlünk, hogy ne ítélj embert! Ne ítélkezzetek, hanem szeressetek!

Isten nem fukarkodik a szeretetével, minden szentmisével mindent odaad, saját magát ajándékozva az élet igéjében és az örök élet kenyerében. Túlcsorduló mértékkel ajándékoz az Isten, s ezért kérheti tőlünk, hogy mi is hasonlóképpen próbáljunk meg szeretni."

Fotó: Kling Márk 

 

 
Read 2404 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés