XVII. Egyházzenei Nap Kaposváron

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve rendezték meg a XVII. Kaposvári Egyházzenei Napot 2019. november 16-án, szombaton.

A zenei eseményen mintegy 240 fő vett részt, tizenegy kórus mellett egyéni bemutatkozásokra is sor került. A délután folyamán Varga László megyéspüspök celebrált szentmisét, aki prédikációjában hangsúlyozta:

„Jézustól azt hallottuk, hogy szüntelenül kell imádkoznunk, s nem szabad belefáradnunk. Megvalósítható ez? Mi a titka a szüntelen imának?

Ha az ima egy dolog a sok közül, amit el kell végeznünk, akkor mindig az imát hagyjuk abba először, s mindig az imát fogjuk elhagyni, mert nagyon sok dolgunk van. Ha program, ha feladat, akkor abba fogjuk hagyni, vagy nagyon rövidre vesszük, s beérjük röp-imákkal. A szemléletünkkel baj van. Az ima nem egy dolog a sok közül, hanem az egyetlen dolog, amivel az egészet látjuk" – fogalmazott a főpásztor. A teljes prédikáció meghallgatható ITT.

A szentmise után Horváth István, a budapesti Harmat Artúr Központi Kántorképző igazgatója értékelte az egyházmegyénkben működő énekkarok, egyházzenészek és kántorok előadását.

Fotó: Kling Márk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Read 1552 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés