„Végre újra értjük egymást - társkapcsolati kommunikáció" – Pál Feri atya Kaposváron

Azért az lenyűgöző, hogy a sok-sok ezer évvel ezelőtti mamutvadászat okozta stresszt ugyanaz az esti kézmozdulat segít levezetni: ősöm egy újabb fadarabot dobott a tűzre, én meg újabb csatornára váltok a monitor előtt…

Ez csak egy kicsi morzsa abból a gazdag, tápláló előadásból, amelynek részesei lehettünk kedd este Pál Feri atya jóvoltából. Mentálhigiénés szakemberként többek között John Gottmanra és friss (nem angliai egyetemen végzett) kutatásokra alapozva igazán élvezetes és lendületes megközelítést hallhattunk a párkapcsolati kommunikációról. Prezentációs diák helyett három szék és egy asztal segítségével mutatta be, férfi és nő hogyan kommunikál egymással informatív, érzelmi és kapcsolati szinten. A tudományos alapozottságú, néha meghökkentő élettani működésünket is bemutató, mégis könnyed előadás alatt felszabadító volt nevetni az érzékletesen bemutatott példákat hallva, amelyekben gyakran ismertünk magunkra (vagy a párunkra).

20191105 IMG 9877

A mélyebb emberi kapcsolatra vágyók, akik zsúfolásig megtöltöttük a Szivárvány Kultúrpalotát, másfél óra után azzal távoztunk, hogy végre megint egy kicsit jobban értjük egymást és önmagunkat is.

Szöveg: Horváth János
Fotó: Kling Márk 

 
Read 1031 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés