Antióchia Hétvége Siófokon

Tizenegyedik Antióchia Hétvégéjét szervezte idén a Siófoki Szent Lőrinc Antióchia. Az ifjúsági hétvégén közel 70 fiatal vett részt és további 15 ember segítette a háttérben a program zökkenőmentes lebonyolítását.

A hétvége során a fiatalok 14 bevezető előadást hallhattak különböző, őket érintő témákban, mint Kereszténynek lenni, Egyház a mai világban, Isten hívása, Elmélkedés az Eucharisztiától és sorolhatnánk még. Az előadásokat a közösség tagjai tartották, hiszen az Antióchia közösségben fontos alapelv, hogy „fiatalok szolgálnak fiataloknak”. Az előadásokat kiscsoportok követték, ahol a résztvevők megoszthatták egymással tapasztalataikat, elgondolásaikat, de kétségeiket is.

A három nap során a fiatalokat a kerettörténet egy földkörüli hajóútra varázsolta Rab Jennifer és Hollósy Péter levezető páros segítségével. Az ötletes díszletek, a jól megkonstruált keretszövegek és mini színdarabok segítették az oldott és jó hangulatú légkör kialakítását, valamint folyamatos fenntartását.

2

A szombati estén az úgynevezett Kiengesztelődési esten zenés szentségimádáson vehettek részt a fiatalok, mely közben hét atyánál végezhették el szentgyónásukat, és folytathattak mély lelkibeszélgetéseket.

A vasárnap délután négy órakor kezdődő záró szentmise keretében – melyet Vida Zoltán siófoki káplán mutatott be – az újoncok megkapták a missziós küldetésüket jelképező Antióchiás kereszteket. Ezt követően a résztvevők közül többen is tanúságot tettek arról, hogy Isten miként érintette meg őket a hétvége folyamán.

Hálát adunk a gondviselő Istennek minden kegyelméért és ajándékáért, amellyel ezen a hétvégén elhalmozott minket!

Kisiván Csaba
ifjúsági referens

3

 

 
Read 2319 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés