Megújult a jutai Páduai Szent Antal templom

Szeptember 22-én délután Varga László megyéspüspök megáldotta a felújított Páduai Szent Antal templomot Jutában. A mintegy száz ember kétkezi és anyagi segítsége által megvalósuló rekonstrukció keretében sor került többek között a padok restaurálására, a padozat cseréjére, illetve a lábazat felújítására is.

"Mennyire fontos nekünk Isten országa, a mennyek országa? – tette fel a kérdést a főpásztor homíliájában. – Mire vagyunk képesek ahhoz, hogy ezt a kincset, amely a legnagyobb kincs az evangélium tanítása szerint, megszerezzük és megőrizzük? A válasz mindenkinek a saját szívében van. A keresztségünk óta – amikor elkezdődött az életünk Isten országában, s elkezdődött számunkra a Mennyország –  választanunk kell. Világosság, vagy sötétség? Élet, vagy halál? Isten, vagy mammon?

Mi a mammon? Bálvány, amely Isten helyére lép. S mi a bálvány? Minden azzá válik az életünkben, amit jobban szeretünk Istennél. Minden dolog, kapcsolat, személy bálvánnyá válik, ha jobban szeretjük annál, mint aki őt a legjobban szereti. A legjobban nem a szüleink, vagy a barátaink szeretnek bennünket, hanem Isten. Ezért kéri mindnyájunktól, hogy Ő legyen az első, Ő legyen a szeretetünkben a legfontosabb, s ne helyezzünk elé se személyt, se tárgyat."

A szentmise végén Tomanek Péter plébános mondott köszönetet a segítőknek, majd agapéra – szeretetvendégségre – hívta a jelenlévőket a jutai kultúrházba, amely a felújítás ideje alatt adott otthont a szentmiséknek.  

Fotó: Kling Márk 

2019.09.23.

 
Read 1208 times
Minden jog fenntartva. © 2019 Kaposvári Egyházmegye

Keresés