Kategória: Gondolatok

Belső iránytű Megjelent Lőrincz Sándor „beszélgetőkönyve” a KDNP-s honatyával

Belső iránytű – ezzel a címmel jelent meg Lőrincz Sándor kaposvári író-újságíró legújabb kötete. A Kairosz Kiadó Miért hiszek? című népszerű sorozatában Dr. Rumszauer Miklós, dr. Fábry Kornél plébánosokat, Maczkó Mária Magyar Örökség- és eMeRTon-díjas énekművészt és Balás Béla kaposvári megyés püspököt követően ezúttal Szászfalvi László KDNP-s országgyűlési képviselőt faggatja életéről, szolgálatáról, a közélet állapotáról, nagyító alá véve a csurgói lelkipásztori és polgármesteri éveket is. A sodró lendületű „beszélgetőkönyvből” kiderül: Szászfalvi László a lelki-szellemi-spirituális háttér előmozdításán fáradozik. Egy időben egyházügyi, nemzetiségi és civil kapcsolatokért felelős államtitkárként is ezt tette, hiszen olykor elfelejtjük, hogy Isten alkotta lények vagyunk mindannyian. tovább »

A hit hídján – Könyv a somogyi szociális és gyermekvédelmi szakellátásban zajló lelki gondozásról

A hit hídján címmel Soltész Miklós államtitkár és Szászfalvi László országgyűlési képviselő ajánlásával jelent meg a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Somogy Megyei Kirendeltségének színes fotókkal gazdagon illusztrált kötete. A Lelki gondozás a somogyi szociális és gyermekvédelmi szakellátásban alcímű könyv elsősorban a Hit Évében rendezett, a történelmi egyházak képviselőivel és világiak bevonásával megvalósult, rendkívül gazdag programsorra irányítja a figyelmet. Nyílt napok, szakmai programok, kerekasztal-beszélgetések, konferenciák, kápolna- és keresztszentelések pillanatai elevenednek meg, de egy szakmai segédanyag is helyet kapott a kötetben – kiemelve a hit lélekformáló és gyógyító erejét az egyes ellátotti csoportokban, illetve a hitgyakorlás kezdeményező feltételrendszerének pilléreit. tovább »

Balás Béla püspök úr Nagymarosról: lavinaszerűen mozdultak meg a fiatalok

Új magyar zarándokhely keletkezett a semmiből ingyen, önként, szórakoztatóipar nélkül. Arra született, hogy összefogja, elmélyítse, jó irányba tartsa a magyar Egyház valamennyi irányzatát – írja Balás Béla kaposvári püspök, egykori nagymarosi káplán a negyven éves jubileumát ünneplő nagymarosi találkozó egyháztörténeti jelentőségéről. tovább »

Bábel Balázs érsek úr cikke az Új Ember hetilapban

Az Európai Unióba való belépésünk a kisebbik rossz választásunk volt. tovább »

AZ EREDETI

Évekkel ezelőtt történt, hogy karácsony előtt „megmaradt” egy napom. A betegeket már végiglátogattam, a pásztorjátékot elpróbáltuk, a gyónók békével hazamentek, imáimat elmondtam, igaz, kissé fürgén, hiszen útban voltam a takarítóknak. Szentbeszéd a fejemben, slusszkulcs a kezemben, most mitévő legyek? A hótól halkult utcákon várakozó csend honolt.  tovább »