Kategória: Plébániai élet

Brieber László 25 éve Balatonszentgyörgy plébánosa

Március 8-án este ünnepi szentmise keretében adott hálát Brieber László balatonszentgyörgyi plébános, azon a napon, amikor 25 éve először misézett Balatonszentgyörgyön. Mint a szentmise bevezetőjében elmondta, hogy 25 éve ez a nap vasárnapra esett, még arra is emlékezik, hogy mi volt az első szentbeszédében. Eljöttek a hívek a szomszédos településekről: Balatonkeresztúrról, Balatonberényből, Vörsről és mindazokból a falukból, ahol 25 év alatt szolgált. tovább »

Várakozáson felüli részvétel az első nagykanizsai “Szerelmes kalandtúrán”

Hogyan nyithatunk a Világ felé? Mi az a szolgálat, amivel kiléphetünk a templomkapukon, hogy megmutassuk Krisztus szeretetét? Ha icipicit is sikerül ezt megvalósítani, azt Isten áldása kíséri és megsokszorozza a befektetett munka gyümölcsét. Valami ilyesminek lehetünk tanúi az idén először megszervezett nagykanizsai Szerelmes Kalandtúrán is. Az eseménysorozatot a szervezők várakozását messze meghaladó részvétel és összefogás kíséri a helyi sajtó és TV élénk érdeklődésével. tovább »

Jótékony célokat szolgál a lassan nagykorúvá váló keresztény bál, nagy sikerrel rendezték meg a XVII. Marcali Katolikus Bált

A Marcali Római Katolikus Egyházközség minden évben – a farsangi időszakban – szervezi meg, a mindig sok embert vonzó közösségi bálját. E rendezvény azonban nemcsak a keresztény hívek, hanem minden jó szándékú ember előtt nyitva áll, azok számára is, akik szeretnek közösségben lenni és együtt ünnepelni, beszélgetni, táncolni, miközben minden évben finom vacsora várja a bálozókat. tovább »

Papszentelés a Kaposvári Egyházmegyében

Az egyházmegye védőszentjére, szent Lászlóra emlékeztek a Kaposvári Egyházmegyében.

Június 25-én rekollekcióval egybekötött papszentelés volt a Kaposvári Nagyboldogasszony székesegyházban. A papság számára a püspökségen Szűcs Imre a nagykanizsai Jézus Szíve templom plébánosa tartotta az előadást. Arról beszélt, hogy számára mit jelent a papság,: találkozásokban megélve, önmagával, az Istennel és a hívekkel.. A 29 éves papi életpályán szerzett tapasztalatokat mondta el a jelenlévő papságnak.

A rekollekciós előadás után a Székesegyházban Balás Béla kaposvári megyéspüspök áldozópappá szentelte Vörös Péter Balatonboglárról származó diakónust. A szentelési szentmise homíliáját Szűcs Imre atya mondta. Az evangéliumi szegénységről beszélt, ami nem a nincstelenséget jelenti, hanem az anyagi javakhoz való helyes ragaszkodást. tovább »

Püspöki szentmise a nagykanizsai Jézus Szíve Plébánián

Zsúfolásig megtelt június 6-án a nagykanizsai Felsővárosi templom. Ezen a jeles napon három nagy esemény is egybeesett: a templombúcsú – Jézus Szíve – a bérmálás és az újonnan kinevezett képviselőtestületi tagok eskütétele. tovább »

Engesztelő zarándoklat Segesden

Október 3-án szombaton engesztelő zarándoklat lesz Segesden.
10:00 gyülekező
10:30 napközi imaóra
10:45 tanítás (Dr. Kovács Lajos, Páter Bánk)
11:30 szentmise, körmenet
13:30 ebéd
15:00 Rózsafüzér

Plakát letölthető itt: Zarandoklat

Mindenkit szeretettel várnak!

Segesdi búcsúk

Augusztus 16-án vasárnap Nagyboldogasszony, szeptember 13-án Kisboldogasszony napi búcsúra várnak minden kedves érdeklődőt Segesden.
Plakát megtekinthető itt:
segesdi_bucsu