Kategória: Nincs kategorizálva

Elhunyt Krammer Rafael atya

A Kaposvári Püspök, az egyházmegye papsága fájdalommal, de a feltámadás reményében tudatja, hogy

K R A M M E R   R A F A E L
ny. plébános

Életének 88., áldozópapságának 59. évében, 2017. július 17-én elhunyt.

Szentmisét mondunk érte 2017. július 22-én szombaton 10.30 órakor az szentpéterfai plébániatemplomban, majd az ottani temetőben temetjük.

Született: Szentpéterfa, 1929. október 10.

Pappá szentelték: Esztergom, 1959. június 14.

Káplán: Nemesapáti, 1959-60, -Külsővat 1960-62, Vaszar 1962-65,  Látrány 1965-68.

Plébános: Kisgörbő  1668-80, Zalahaláp 1980-82 Murakeresztúr 1982-2007

Nyugalomban: 2007-2017.

 

A hit szent titkát tiszta lelkiismerettel hirdessétek! Diakónusszentelés a székesegyházban

Nagyon örülök, hogy két testvérünk megértette Isten hívását és úgy döntött, hogy szeretetválasszá teszi életét Isten szeretetére – így köszöntötte az ünnepi szentmise résztvevőit Varga László megyéspüspök szombaton a kaposvári székesegyházban, ahol diakónussá szentelte Fodor Bélát és Kisiván Csabát.  tovább »

Óvodai elismerés

Immáron hagyománnyá vált, hogy pedagógusnap alkalmából Kaposváron minden évben Szita Károly polgármester úr felköszönti a megyeszékhelyen dolgozó óvodapedagógusokat, tanítókat, tanárokat. Az idei évben ennek a helyszíne a kaposvári Jégcsarnok volt.

A színvonalas műsor, majd az ünnepi köszöntő után került sor a kitüntetések átadására.

A Szent Margit Katolikus Óvoda egyik óvodapedagógusa Tóthné Perák Zsuzsanna a  gyermekek nevelése, oktatása érdekében végzett kiemelkedő színvonalú, eredményes pedagógiai munkájáért vett át Szita Károly polgármester úrtól dicsérő oklevelet.

Isten áldása kísérje további óvodai munkájában!

Varga László püspök első sajtótájékoztatója

Május 18-án, a kaposvári Püspöki székházban Varga László püspök azzal kezdte első sajtótájékoztatóját, hogy folytatni szeretné mindazt, amit elődje, Balás Béla épített huszonnégy év alatt, A sajtótájékoztatóra eljöttek a megyét képviselő Kapos Tv és Somogy tv, a Somogyi Hírlap tudósítói, de megjelent az MTI újságírója is. A sajtótájékoztatót Lőrincz Sándor újságíró vezette.

A pályám kezdete óta az életemet összekapcsolta a Jóisten a sebzett, megtört, beteg emberekével – mondta Varga László. – Most az egyházmegye főpásztoraként folytatom eddigi munkámat, és kinyújtom a kezem a szenvedők felé. Nem csak a mélyszegénységben élőknek lehet megtört a szíve, beszűkültek a kapcsolatai, és szorulhatnak segítségre. Az irgalom tudja gyógyítani a kapcsolatokat, az evangelizáció pedig növelni a világosságot, a jót és a szeretetet, eljuttatva minden nyitott szívű ember felé. tovább »

Szent három nap eseményei Kaposváron

Városi keresztút, Kálvária

tovább »

Egyházmegyénk új főpásztora

Örömmel közlöm, hogy Ferenc pápa a Kaposvári Egyházmegye új püspökévé Varga László eddigi általános helynököt választotta.

Egyúttal kinevezte Balás Béla püspököt “sede vacante” Apostoli Adminisztrátorrá egészen az új Ordinarius beiktatásáig.

A szentelésről és a beiktatásról később adunk tájékoztatást.

Balás Béla

püspök

 

Házasság hete programsorozat Kaposváron

Egyházmegyénk idén is kapcsolódik a Házasság Hete programsorozathoz. Ezúton is köszönjük mindazok munkáját, akik részt vesznek a szervezésben, lebonyolításban.

A programok a képre kattintva olvashatók: