A Kaposvári Egyházmegye fiataljainak találkozója Segesden

Július 4-én mintegy 130 fiatal jött össze, a Kaposvári Egyházmegye területéről, Segesden, ifjúsági találkozóra. A találkozó mottója a közismert népénekből vett idézet “vándorlásunk társa lett.”
A kezdő előadást Varga Péter kőröshegyi plébános tartotta. Azt mondta a fiataloknak, hogy Jézus hívta őket ide, erre az ősi búcsújáró helyre, és a fiatalok engedelmeskedtek ennek a hívásnak. A templom három fő részéről beszélt: a szentélyről, a hajóról és az előcsarnokról. tovább »

Újudvari tábor

Idén is megrendezésre kerül az újudvari Szent Rita tábor.
Turnusok:
általános iskolás kicsiknek július 12-14,
felső tagozatosoknak július 15-19,
középiskolás, egyetemista és dolgozó fiataloknak: július 20-24.
Információ: Molnár Attila plébánostól 30/288-2892, vagy 20/395-0916.

 

Pap és diakónus szentelés Somogyváron a Nemzeti Emlékhelyen

Június 27-én Szent László napján, a kaposvári egyházmegye védőszentjének ünnepén került sor Somogyváron, a Nemzeti Emlékhelyen pap és diakónus szentelésre. Szent László 1091-ben Somogyváron bencés apátságot alapított, melynek feltárt romjai közt látható az a királysír, melyben szent Lászlót először eltemették. Később innen vitték a nagy király földi maradványait a nagyváradi végleges temetkezési helyre. A szentmise végén egyházi és világi vezetők koszorúzták meg szent László első sírhelyét. tovább »

Balás Béla kaposvári püspök aranymiséje

Balás Béla kaposvári püspököt ötven éve 1965 június 20-án szentelték pappá Esztergomban. A fél évszázados papságból 22 év Somogy országhoz köti, hiszen II. János Pál pápa 1993 május 30-án kaposvári püspökké nevezte ki. Pontosan ezen a napon, június 20-án került sor az aranymisére.
Mivel eddigi élete is, csendben és rejtőzködve telt, ezért választotta aranymiséje helyszínéül Kaposszendbenedeket, ahol a templom szomszédságában van a Porta pacis lelkigyakorlatos ház.
tovább »

Fájdalommal, de a feltámadás reményében tudatjuk, hogy Bíró Imre ny. plébános  életének 72., áldozópapságának 11. évében 2015. június 15-én elhunyt. Szentmisét mondunk érte 2015. június 23-án kedden 11 órakor a marcali plébánia templomban. Temetése ezután kezdődik a helyi temetőben.

Született: Marcali, 1944. március 26.
Pappá szentelték: Nagyatádon, 2004. augusztus 21-én.
Plébános: 2004-2012 Nagydobsza

Ifjúsági találkozó Segesden

Immár hagyományosan, július első szombatján (július 4.) kerül megrendezésre az Egyházmegyei Ifjúsági Találkozó Segesden.
Tanítással, kiscsoportos beszélgetéssel, zarándoklattal a kegyhelyre és más érdekes programmal várják szeretettel a fiatalokat!

Plakát letölthető itt: Segesd_2015

Belső iránytű Megjelent Lőrincz Sándor „beszélgetőkönyve” a KDNP-s honatyával

Belső iránytű – ezzel a címmel jelent meg Lőrincz Sándor kaposvári író-újságíró legújabb kötete. A Kairosz Kiadó Miért hiszek? című népszerű sorozatában Dr. Rumszauer Miklós, dr. Fábry Kornél plébánosokat, Maczkó Mária Magyar Örökség- és eMeRTon-díjas énekművészt és Balás Béla kaposvári megyés püspököt követően ezúttal Szászfalvi László KDNP-s országgyűlési képviselőt faggatja életéről, szolgálatáról, a közélet állapotáról, nagyító alá véve a csurgói lelkipásztori és polgármesteri éveket is. A sodró lendületű „beszélgetőkönyvből” kiderül: Szászfalvi László a lelki-szellemi-spirituális háttér előmozdításán fáradozik. Egy időben egyházügyi, nemzetiségi és civil kapcsolatokért felelős államtitkárként is ezt tette, hiszen olykor elfelejtjük, hogy Isten alkotta lények vagyunk mindannyian. tovább »