A hit szent titkát tiszta lelkiismerettel hirdessétek! Diakónusszentelés a székesegyházban

Nagyon örülök, hogy két testvérünk megértette Isten hívását és úgy döntött, hogy szeretetválasszá teszi életét Isten szeretetére – így köszöntötte az ünnepi szentmise résztvevőit Varga László megyéspüspök szombaton a kaposvári székesegyházban, ahol diakónussá szentelte Fodor Bélát és Kisiván Csabát.  tovább »

Újra hívei között a jó pásztor…

Június 17-én, szombaton, meghitt, szép ünnepre gyűltünk össze Attalából, Kapospulából, Alsóhetényből, Csomából és Szabadiból az attalai plébániatemplomban. Többen megjelentek az elszármazottak közül is. Egykori lelkipásztorunk, a 27 évvel ezelőtt elhunyt Kertész Antal atya Székesfehérvárról hazaszállított földi maradványai előtt róttuk le köteles tiszteletünket és végakaratának megfelelően nyugalomra helyeztük a falu temetőjében. tovább »

Ünnepi szentmise Dombóváron

Kutas Attila plébános meghívására látogatott Dombóvárra Varga László megyéspüspök, aki korábban már több alkalommal tartott lelkigyakorlatot a városban. A belvárosi templomban Kutas Attila plébános pappá szentelésének 16. évfordulójára gyűltek össze a hívek és a paptestvérek. Szentbeszédében a megyéspüspök kitért a jó lelkipásztor erényeire. Többek között elmondta, hogy a papi hivatáshoz nagy szívre és szeretetre van szükség.
tovább »

Róma arcai a Kormányhivatal Galériában

Több ezer, Rómában készült fotó közül választotta ki dr. Hegedüs György azt a nyolcvanat, amely a nyár végéig látható a kaposvári Kormányhivatal Galériában. A tegnapi megnyitón – amelyen csaknem kétszázan vettek részt –, dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott köszöntötte a közönséget, méltatva a bemutatkozó művész kollekcióját, amelynek jelentős része szakrális témára fókuszál. Varga László megyéspüspök nyitotta meg a kiállítást. A Somogyi Fotóklub elnöke ötven éve vett először fotóapparátot a kezébe, s azóta rendszeresen fotografál. A Kaposvári Egyházmegye lapjában, a Spiritusban is régóta jelennek meg felvételei egyházi rendezvényekről, határon inneni és túli eseményekről. tovább »

Elhunyt Pék Pál

Fájdalommal, de a feltámadás reményében tudatjuk, hogy

PÉK PÁL ny.  plébános

Életének 67., áldozópapságának 40. évében, 2017. június 8-án elhunyt.

Szentmisét mondunk érte 2017. június 29-én 11.00 órakor az ajkai Jézus Szíve plébániatemplomban, majd az ottani régi temetőben temetjük.

Született: Ajka, 1950. október 27.

Pappá szentelték: Veszprémben 1977. június 23-én

Káplán: Balatonfüred 1977-78, Ajka Jézus Szíve 1978-82.

Plébános: Gyulakeszi 1982-85., (oldallagosan ellátta Vigéndpetendet 1982-85), Nagyrada 1985-2010 (Zalamerenye oldallagos ellátásával 1985-2002.)
Nyugalomban 2010-2017.

Nyugodjék békében!

Óvodai elismerés

Immáron hagyománnyá vált, hogy pedagógusnap alkalmából Kaposváron minden évben Szita Károly polgármester úr felköszönti a megyeszékhelyen dolgozó óvodapedagógusokat, tanítókat, tanárokat. Az idei évben ennek a helyszíne a kaposvári Jégcsarnok volt.

A színvonalas műsor, majd az ünnepi köszöntő után került sor a kitüntetések átadására.

A Szent Margit Katolikus Óvoda egyik óvodapedagógusa Tóthné Perák Zsuzsanna a  gyermekek nevelése, oktatása érdekében végzett kiemelkedő színvonalú, eredményes pedagógiai munkájáért vett át Szita Károly polgármester úrtól dicsérő oklevelet.

Isten áldása kísérje további óvodai munkájában!

AZ IGE MÉRLEGÉN Interjúk közéleti személyiségekkel

Az Ige mérlegén címmel a Kairosz Kiadó gondozásában jelent meg Lőrincz Sándor legújabb „beszélgetőkönyve”, amelyben a kaposvári újságíró, író közelmúltban készített sokszereplős kerekasztal-beszélgetései olvashatók.

„Mi dolgunk a világon, mi a hivatásunk, mire rendelt minket a Mindenható? Hogyan tehetünk másokért? Akarva-akaratlan mindnyájan erre keressük a választ. Lőrincz Sándor kötetében a gyermekotthontól a színészetig, az 1956-os forradalom és szabadságharctól az Európai Parlamentig életéről, hivatásáról, munkájáról beszél a gyermekvédelemben dolgozó, a költő, az orvos, a pap, a segélyszervezeti munkatárs, a rendező, az intézményvezető. Egymástól nagyon különböző emberek és hivatások, mégis minden megszólalót áthat, hogy hittel cselekszenek másokért, közösségükért.”  – írja egyebek mellett előszavában Soltész Miklós államtitkár. tovább »