20 éves a Tabi Katolikus Iskola

Szeptember 24-én, Szent Gellért ünnepén Születésnapot ünnepelt a Szent Gellért Római Katolikus általános iskola és óvoda Tabon, hiszen az ünnepelt húsz éves. Ilyenkor úgy illik – tette hozzá Sifter Gergely plébános-, hogy visszatekintsünk a mögöttünk hagyott időszakra, és számvetést készítsünk: végiggondoljuk, hogy mit tettünk, meddig is jutottunk valójában. Valahogy úgy, mint Wass Albert gyönyörű írásában a kőrisfa, mely minden évben egy alkalommal megmérte a földet, amit a gyökereivel átölelve tartott, majd megmérte magát, hogy az évek hosszú sorain át mit gyűjtött évgyűrűi közé, mennyi vihart és mennyi fagyos éjszakát, mennyi napsugarat, mennyi madárdalt és mennyi virágillatot. „És végül megmérte feje fölött a magasságos eget, kereken, amit csak képes volt belátni, s ami örökké mozdulatlanul őrködött fölötte, mint egy gazdag, jóságos apa.” tovább »

A Marcali Katolikus Karitász gyorssegélye az árvíz és belvíz károsultjainak

A Kaposvári Egyházmegyei Karitász Marcali Csoportja gyorssegélyt adott a Marcali-Boronkai városrész árvízkárosultjainak. A tartós élelmiszercsomagokat a Karitász önkéntes aktivistái juttatták el a családoknak. Egyben az élelmiszercsomagokból jutott még jó pár olyan marcali családnak is, akik krízishelyzetben vannak: villany és víznélküli lakásban élnek, és sokszor a szükséges élelemre sem telik nekik. Ezen kívül még a nagycsaládosoknak is jutott az adományokból.

A Marcali Karitász továbbra is figyeli a bajbajutottak sorsát, és minden igyekezetével ezentúl is segíti őket.

Marcali Katolikus Karitász

 

Arc Sacra hét programjai Kaposváron

Szeretettel hívunk és várunk mindenkit az Ars Sacra hét Kaposvári programjaira.

Meghívó Balás Béla püspök úr Zsákutcából irányfények c. könyvének bemutatójára letölthető itt: as_meghivo_2014

Részletes heti program letölthető itt: ars_sacra_alap, plakát megtekinthető itt: Ars_Sacra_plakat

Őszi lelki napok a Babócsai plébánián

Őszi lelki napokra hív Roca Dániel atya minden érdeklődőt. Plakát és jelentkezési lap letölthető itt: Oszi_Ifjusagi_lelki_hetvege

Jelentkezesi_lap_Babocsa

Egyházmegyei Veni Sancte Szulokban

2014. szeptember 27-én szombaton kerül megrendezésre az Egyházmegyei Veni Sancte    Szulokban. A plakát letölthető itt: Plakat_2014.

Mindenkit szeretettel várnak!

Pap és diakónus szentelés

Az idei évben, június 28-án ünnepelte a Kaposvári Egyházmegye védőszentjének, szent Lászlónak ünnepét. A papok részére rekollekciót tartottak, amelyet Kocsis Fülöp Hajdúdorogi megyéspüspök vezetett.. Az előadás után ünnepi szentmise kezdődött a székesegyházban, melynek ünnepi szónoka szintén Kocsis Fülöp püspök volt. A szent László tiszteletére tartott szentmise evangéliumáról beszélt, a főparancs fontosságáról: a szeretet elsöprő hatalmáról. A szentmisén Balás Béla  kaposvári püspök pappá szentelte Arányi Zoltán (Balatonkeresztúr) és Balogh Péter (Segesd) diakónusokat, valamint diakónussá szentelte Németh Zsoltot (Tab) tovább »

A hit hídján – Könyv a somogyi szociális és gyermekvédelmi szakellátásban zajló lelki gondozásról

A hit hídján címmel Soltész Miklós államtitkár és Szászfalvi László országgyűlési képviselő ajánlásával jelent meg a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Somogy Megyei Kirendeltségének színes fotókkal gazdagon illusztrált kötete. A Lelki gondozás a somogyi szociális és gyermekvédelmi szakellátásban alcímű könyv elsősorban a Hit Évében rendezett, a történelmi egyházak képviselőivel és világiak bevonásával megvalósult, rendkívül gazdag programsorra irányítja a figyelmet. Nyílt napok, szakmai programok, kerekasztal-beszélgetések, konferenciák, kápolna- és keresztszentelések pillanatai elevenednek meg, de egy szakmai segédanyag is helyet kapott a kötetben – kiemelve a hit lélekformáló és gyógyító erejét az egyes ellátotti csoportokban, illetve a hitgyakorlás kezdeményező feltételrendszerének pilléreit. tovább »