Egyházhegyei családi lelkinap

2015. február 21-én kerül megrendezésre az egyházmegyei családi lelkinap.

Részletek a plakátra kattintva olvashatók. tovább »

Lelkigyakolat egyedülálló szülőknek

A Kaposvári Egyházmegye és az Emmánuel Közösség szervezésében három alkalomból álló AVE-hétvégét szervezünk Kaposváron egyedülálló szülők számára. A találkozók időpontjai: február 28-március 1, március 28-29, április 25-26.

Kiskorú gyerekeiddel egyedül maradtál… Elment a párod és magával vitte a gyerekeket is… Váratlanul elhagyott a házastársad… Megcsaltnak, becsapottnak, kisemmizettnek érzed magad… A halál megfosztott attól, akit szerettél… tovább »

Jegyesoktatás a Püspökségen

Két hétvégéből álló szentségi házassági felkészítés lesz a Püspökségen.

A képre kattintva olvashatók a részletek,

jelentkezési lap letölthető itt: Szorolap_hazassagra_felkeszito

Minden jegyespárt szeretettel várnak!

Ökumenikus imahét

2015. január 18-25közözz kerül országszerte megrendezésre az ökumenikus imahét.

A kaposvári program megtekinthető itt: Okumenikus_imahet_2015

A csurgói megtekinthető itt: Imahét (Ökumenikus) 2015.

 

Bálint Gábor szentbalázsi plébános Somogy polgáraiért díjat kapott

A Somogy Megyei Közgyűlés a megyecímer adományozásának 517. évfordulója tiszteletére 2015. január 6-12. között megrendezi a megyehetet.

Január 6-án, Vizkereszt napján, ünnepélyes zászlófelvonással kezdődött az ünnep a Vármegyeháza előtt. Ezt követően adták át az ünnepi közgyűlésen a kitüntetéseket a Vármegyeháza Dísztermében. Somogy Polgáraiért kitüntetésben részesült Bálint Gábor szentbalázsi plébános. tovább »

Egyházi kórusok találkozója a kaposvári székesegyházban

Szent Cecília szűz és vértanú emléknapján tizenkettedik alkalommal gyűltek össze a Kaposvári Egyházmegye templomaiban szolgáló kórusok, egyházzenészek, hogy hálát adjanak az ünnepi szentmisében. tovább »

X Nemzeti Katekétikai Kongresszus „Ti vagytok a világ világossága!” (Mt 5,14)

X. Nemzeti Katekétikai Kongresszusnak, az idei évben, november 13-15-ig Székesfehérvár, a  Hotel Magyar Király szállodában adott otthont. A kongresszuson  egyházmegyénket négyen képviselték: Némethné Miháldinecz Olga (Csurgó) Takács Erika (Kaposvár) Kiss Iván (Marcali) Horváth Loránd (Nagyatád) Mind a 13 magyar egyházmegye küldöttei jelen voltak, de eljöttek a határainkon kívüli magyar ajkú egyházmegyék képviselői is:Gyulafehérvárról, Nagyváradról, Szatmárnémetiből, Nagybecskerekről,és Nagyszombatból. tovább »