Egyházmegyei Veni Sancte

2015. szeptember 26-án szombaton ismét megrendezésre kerül Szulokban az egyházmegyei Veni Sancte!
Előadók: Vastag Csaba és Geszti Péter.
Elsősorban a felsősöket, középiskolásokat, főiskolásokat, egyetemistákat várják szeretettel.
Információ és jelentkezés: Bognár Tamás atyánál: 30/252-2520; 82/719-588, e-mail: szulokplebania@freemail.hu
Jelentkezési határidő: szeptember 24.
Plakát letölthető itt: Veni_Sancte_2015

Róma 2015 élménybeszámoló

Zömbik Flórián vagyok a Látrányi plébániáról. Első osztályos korom óta ministrálok Krafcsik Ervin József atya keze alatt. Szerencsésnek tartom magam, hisz részt vehettem az 5 évvel ezelőtti találkozón is, így hatalmas örömmel fogadtam el az idei lehetőséget is.

Az idei élményeim az első úthoz hasonlóan nagyon pozitívak. Büszke, és boldog is vagyok, hogy részt vehettem a zarándoklaton. Én aki odavagyok az olasz kultúráért, történelemért, nyelvért ez egy felejthetetlen ajándék. tovább »

Segesdi búcsúk

Augusztus 16-án vasárnap Nagyboldogasszony, szeptember 13-án Kisboldogasszony napi búcsúra várnak minden kedves érdeklődőt Segesden.
Plakát megtekinthető itt:
segesdi_bucsu

A Kaposvári Egyházmegye fiataljainak találkozója Segesden

Július 4-én mintegy 130 fiatal jött össze, a Kaposvári Egyházmegye területéről, Segesden, ifjúsági találkozóra. A találkozó mottója a közismert népénekből vett idézet “vándorlásunk társa lett.”
A kezdő előadást Varga Péter kőröshegyi plébános tartotta. Azt mondta a fiataloknak, hogy Jézus hívta őket ide, erre az ősi búcsújáró helyre, és a fiatalok engedelmeskedtek ennek a hívásnak. A templom három fő részéről beszélt: a szentélyről, a hajóról és az előcsarnokról. tovább »

Újudvari tábor

Idén is megrendezésre kerül az újudvari Szent Rita tábor.
Turnusok:
általános iskolás kicsiknek július 12-14,
felső tagozatosoknak július 15-19,
középiskolás, egyetemista és dolgozó fiataloknak: július 20-24.
Információ: Molnár Attila plébánostól 30/288-2892, vagy 20/395-0916.

 

Pap és diakónus szentelés Somogyváron a Nemzeti Emlékhelyen

Június 27-én Szent László napján, a kaposvári egyházmegye védőszentjének ünnepén került sor Somogyváron, a Nemzeti Emlékhelyen pap és diakónus szentelésre. Szent László 1091-ben Somogyváron bencés apátságot alapított, melynek feltárt romjai közt látható az a királysír, melyben szent Lászlót először eltemették. Később innen vitték a nagy király földi maradványait a nagyváradi végleges temetkezési helyre. A szentmise végén egyházi és világi vezetők koszorúzták meg szent László első sírhelyét. tovább »

Balás Béla kaposvári püspök aranymiséje

Balás Béla kaposvári püspököt ötven éve 1965 június 20-án szentelték pappá Esztergomban. A fél évszázados papságból 22 év Somogy országhoz köti, hiszen II. János Pál pápa 1993 május 30-án kaposvári püspökké nevezte ki. Pontosan ezen a napon, június 20-án került sor az aranymisére.
Mivel eddigi élete is, csendben és rejtőzködve telt, ezért választotta aranymiséje helyszínéül Kaposszendbenedeket, ahol a templom szomszédságában van a Porta pacis lelkigyakorlatos ház.
tovább »