Október 7-én frissen ébredtek a Kaposvári Egyházmegye fiataljai, hiszen korán indult a busz, amely 10 órára a Pest megyei Nagymarosra vitte őket. Az újonnan megalakult  Ifjúságpasztorációs Munkacsoport szervezésében 47 fiatal vehetett részt az Ifjúsági Találkozón, ahol Varga László püspök atya, a Kaposvári Egyházmegye főpásztora mutatta be a záró szentmisét és imádkozott együtt az összegyűlt mintegy négyezer fiatallal. A Találkozó idén ősszel az imádság köré szerveződött, a főelőadást Nagy Bálint  jezsuita szerzetes atya tartotta, aki az imádság újra felfedezésére ösztönözte a jelenlévőket, valamint arról beszélt, hogy az imádság EGYÜTT-LÉT.

A délután folyamán fakultációk biztosították az egyéni elmélkedést és az imádság élet-gyakorlattá váltását, hiszen sokszínű választási lehetőség kínálkozott az érdeklődők számára a dicsőítéstől, a szerzetesek által vezetett különböző imamódok tanulásán és szentségimádáson át  a személyes beszélgetésekig. Sokan hallották meg az Úr hívó szavát, mely arra hívta őket, hogy a szentgyónásban tegyék le bűneiket az Isten elé; a délután folyamán a plébániakertben folyamatosan gyóntattak az atyák.

A Kaposvári Egyházmegye számos részéből – így például Kaposvárról, Balatonboglárról, Balatonlelléről, Nagykanizsa és környékéről, Kisbárapátiból, Ladról, Balatonszárszóról és Siófokról − érkeztek fiatalok, akik találkozhattak hasonló korú és érdeklődésű társaikkal, remek lehetőségeket találva a beszélgetésre, közös imádságra, zenélésre, éneklésre is.

Egy-egy ilyen találkozó talán azért is meghatározó a fiatalok életében, hiszen kézzelfogható tanítást kapnak, amit tettekre, életre válthatnak, illetve az Egyház fiatalsága, élettel teli volta is megtapasztalhatóvá válik számukra. Egy hatalmas lendületet, löketet adhat a mindennapokhoz az, hogy felfedezzük; testvérek vagyunk a hitben, és merünk tanúságot tenni Krisztusról az embereknek, azoknak, akik körülöttünk élnek, a családunknak, barátainknak, szomszédunknak, és mindenkinek, akivel csak találkozunk.

Úgy gondolom, mosolygósan, vidám hangulatban, mégis elmélyülten, személyesen tudtunk imádkozni ezen a szép, napos őszi szombaton.

2018. május 12-én újra találkozzunk Nagymaroson!

 

Ifjúságpasztorációs Munkacsoport