Október 7-én rendezték meg az idei őszi Nagymarosi Ifjúsági Találkozót, melynek programjai ezúttal az imádság köré szerveződtek.

Az őszi találkozó szentmiséjét Varga László kaposvári megyéspüspök celebrálta. Szentbeszédében kiemelte: „szükség van arra, hogy megosszuk Istennel a hétköznapjainkat, az életünket, mindazt, ami velünk történik.  Imádkozzátok az életeteket és éljétek az imátokat. Mindazt, amit megértetek ebben a személyes kapcsolatban az életetekre vonatkozóan, azt váltsátok tettekre. Akkor az imátok élő lesz. Élettel teli lesz.”

A találkozó főelőadását Nagy Bálint jezsuita atya, a magyar jezsuita rendtartomány hivatásgondozója tartotta. Meghívólevelében kifejtette: az imádság nem magányos gyakorlat, hanem egy olyan belső otthon, amelyben személyes tér nyílik a teremtő Istennel való találkozásra.

“Az imádság az egyik legizgalmasabb dolog a világon. Titka és öröme nem kívül keresendő, nem kell távolra elmennünk, hogy tanuljunk róla. Egészen közel van. Csak mernünk kell megállni, hogy észrevegyük” – fogalmaz Nagy Bálint a Nagymarosi Levélben.

A prédikáció hanganyaga meghallgatható az alábbi linken:

Varga László megyéspüspök prédikációja a Nagymarosi Ifjúsági Találkozón

Fotó: Tibély Gergely