Október 8-án délután bérmálási szentmisét celebrált Varga László megyéspüspök a kaposfői Szent Vendel templomban. A szentmisén 69 bérmálandó vett részt, akiknek prédikációjában a felajánlásról beszélt a főpásztor.


„Minden nap gyakorolnunk kellene a felajánlást. Felajánlhatjuk a szeretteinket, testvéreinket, házastársunkat. Ki-ki felajánlhatja életét egy nála nagyobb szeretetnek. Isten elfogadja a felajánlást, és többet ad vissza. Gyakoroljátok önmagatok felajánlását, ezzel belépve a Szentháromság szeretetközösségébe.

Ma ezt a felajánlást ünnepeljük, illetve a Szűzanyát, akinek István király felajánlotta az Országot. Amikor ezt megtette, akkor pártfogót, segítséget keresett népének. Mária egyszerre példa számunkra, hiszen Ő volt Jézus első tanítványa, ő hallhatta a legtöbbet és legelőször az Isten fiát, az Ő szavait. Amikor ünnepeljük ezt a felajánlását Máriának, akkor követjük a példáját, a Krisztuskövetésben mutatott példáját, hogy nem csak hallgatója volt az igének, hanem tettekre váltója, nem csak hallgatta Jézus szavait, hanem ahogyan hitt abban, amit az angyal mondott neki, hitt abban is, amit fiától hallott. Kövessük őt ebben a hitben. Kövessük őt ebben a nagyon nagy szeretetben, amellyel fiát szerette. Legyen példa számunkra és kérjük az Ő segítségét.”

 

A prédikáció videós hanganyaga elérhető ITT